Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες του Νομού Λάρισας να δώσουν βροντερό παρών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 1η Αυγούστου μετά απο αποφάσεις των μαζικών συσκέψεων που έγιναν σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα.
Όλοι 11 το πρωί με τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Κόμβο Πλατυκάμπου και στην πλατεία Φαρσάλων.
Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας οτι δεν θα ανεχτούμε την αδικία που έχει συντελεστεί με τις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες. Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις πλημμύρες και ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να ζήσουμε αφού δεν έχουμε άλλο εισόδημα.
Το απόγευμα στο Δημαρχείο Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ θα συναντηθεί με τον Υπουργό κ. Τσιάρα για να συζητήσει αυτά τα αιτήματα και να δοθούν λύσεις.
Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων σε όλους τους αγρότες απο τις πλημμύρες του Daniel σε όλα τα χωριά και προιόντα του Νομού με βάση την πραγματική ζημιά και απώλεια της παραγωγής.
Να υπάρχει αναπλήρωση εισοδήματος για όσα χωράφια δεν καλλιεργήθηκαν φέτος εξαιτίας ζημιών απο τις πλημμύρες, φερτά υλικά, διάβρωση εδάφους κλπ
Να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Αγιάς. Να δοθεί αναπλήρωση εισοδήματος για τον περονόσπορο, την φόμωψη, την φαιά σήψη, την ακαρπία σε προιόντα, προστασία και αποζημίωση απο την πανώλη στα μικρά μηρυκαστικά ζώα.
Μείωση του κόστους παραγωγής, οχι στις εξευτελιστικές τιμές των προιόντων που μας διώχνουν απο την καλλιέργεια.
.
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!