altΑμεση ήταν η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19/1 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.

Όπως διαπιστώθηκε άγνωστοι αφού αναρριχήθηκαν από στέγαστρο παραβίασαν παράθυρο αίθουσας στον όροφο του σχολείου.

Στη συνέχεια και αφού ήταν εφοδιασμένοι με εύφλεκτο υλικό  άναψαν φωτιά εντός της αίθουσας καίγοντας βιβλία και άλλα αντικείμενα. Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε και περιορίστηκε.
Ύποπτες κινήσεις αλλά και καπνό εντόπισαν περίοικοι που ειδοποίησαν άμεσα τόσο το Διευθυντή της σχολικής μονάδας όσο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Αθανασόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν τάχιστα ο καθαρισμός αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά.
Ηδη από το πρωί συνεργείο του Δήμου βρίσκεται στο χώρο του σχολείου.
Να σημειωθεί ότι οι δράστες κατέστρεψαν το φιλέ του βόλεϊ ενώ αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της.
Το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Παππάς κατέθεσαν μήνυση κατ΄ αγνώστων στο Α.Τ Σοφάδων που ερευνά το συμβάν, καταγράφει μαρτυρίες περιοίκων ενώ προχώρησε και στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από το σημείο εισόδου στην αίθουσα.
Να επισημανθεί ότι βανδαλισμοί μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών και στο 1ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων.

Σε δήλωσή του για ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τονίζει:
«Ορισμένοι συνειδητά  προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, καταστρέφοντας και λεηλατώντας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον. Εχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και οι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, αναμένουμε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».
Τα σχολικά κτήρια αποτελούν δημόσια περιουσία και κανείς δεν μπορεί να προκαλεί καταστροφές χωρίς λόγο και αιτία. Οι υπαίτιοι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν και θα κληθούν να πληρώσουν»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.59
Σελήνη
14 ημερών
1651
Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
1771
Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
1906
Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!