altΜήνυμα της προέδρου Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  για την  Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Καθημερινά γινόμαστε θεατές μιας απίστευτης βίας κατά των γυναικών ενώ επιτρέπουμε στα  χιλιάδες στερεότυπα μέσα στην καθημερινότητά μας, να διαμορφώνουν τις απόψεις μας και να καθορίζουν την συμπεριφορά μας.

Οι ρίζες της έμφυλης βίας βρίσκονται στην απουσία σεβασμού προς τις γυναίκες και αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εκπαιδευτούμε. Είναι θέμα παιδείας και ενσυναίσθησης. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση όλων, κοριτσιών και αγοριών από τις μικρές ηλικίες, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτικών, αστυνομικών, δικαστικών, δημοσιογράφων είναι η καταλληλότερη και πιο αποτελεσματική, μακροπρόθεσμα, πρόληψη.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την δράση  «Εμάς μας νοιάζει»,  έχει ως στόχο την ενημέρωση, εμβάθυνση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, όσον αφορά τα στερεότυπα και την έμφυλη βία. Σκοπός είναι να ενισχύσουμε την αλυσίδα αλληλεγγύης για τη στήριξη και ενθάρρυνση των γυναικών ώστε να σπάσουν την σιωπή τους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί δύο Ξενώνες Φιλοξενίας και τρία Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας. Φωτίζει και τις τέσσερις  Περιφερειακές Ενότητες με πορτοκαλί χρώμα, διεκδικώντας ένα αύριο πιο αισιόδοξο, όπου η έμφυλη βία θα εκλείπει.
Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας  επιβάλλει το χρέος, ν' αναλογισθούμε τις ευθύνες μας προκειμένου να αναπτύξουμε στάσεις μηδενικής ανοχής  απέναντι στην έμφυλη βία.
Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πρέπει να απομυθοποιήσουμε τα στερεότυπα μέσα από τα οποία διαστρεβλώνουμε τον κόσμο. Αν μας νοιάζει, πρέπει να δεχτούμε τις νέες εξελίξεις της κοινωνίας που θέλουν την γυναίκα στη δημόσια σφαίρα και να ξεπεράσουμε τα αναχρονιστικά πρότυπα γυναικών μιας άλλης εποχής.
Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες της έμφυλης βίας, με θεμέλιο τον σεβασμό, που πηγάζει από τη γνώση.
Εμάς μας νοιάζει, εσάς;

Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Γενική - Οικογενειακή Ιατρός
Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας
Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.28
Δύση: 18.01
Σελήνη
4 ημερών
1866
Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.
1868
Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.
1895
Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»