altΜε αφορμή τη συμμετοχή του στην περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Νομό μας, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. ΣκάρλοΘάνο, τα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε και συνομίλησε με το Γενικό Δ/ντή κ. Σακελλαρίου και το Συντονιστή κ. ΝτανοβασίληΠ. για την πορεία του LEADERτου ΠΑΑ 2014-20 και την προετοιμασία του νέου προγράμματος της περιόδου 2023-27.

Ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για τις ενέργειές του που συνέβαλλανστη μεγάλη αύξηση του τοπικού προγράμματοςLEADER/CLLD της Π.Ε. Καρδίτσας, που από αρχική κατανομή δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατ. έχει ανέλθει στα 10,2 εκατ. Ευρώ.Σαν αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται 67 ιδιωτικά έργα και 27 παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα σε όλη την περιοχή εφαρμογής από τα Ελληνικά του Δήμου Αργιθέας έως το Ασημοχώρι του Δ. Σοφάδων και από τηΝεράιδα του Δ. Καρδίτσας έως την Ιτέα του Δ. Παλαμά.
Επίσης, οι πληρωμές των δικαιούχων έχουν επιταχυνθεί και ξεπεράσει το 1,5 εκατ. Ευρώ μετά την επίλυση των θεσμικών εμποδίωνκαι την ενεργοποίηση του νέου συστήματος πληρωμών των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στοοποίο συνέβαλλε καθοριστικά ο κ. Γ.Γ.
Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε ότι πανελλαδικά το πρόγραμμα έχει αγγίξει σε δημόσια δαπάνη ποσό 450 εκατ. Ευρώ, μετά από τις κατανομές υπερδέσμευσης που αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τις αποφάσεις μεταφοράς πόρων των Περιφερειών και υλοποιείται με υποδειγματικό τρόπο.
Ο κ. Σκάρλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σοφάδων αλλά και στις αποφάσεις των άλλων 5 Δημοτικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στο σχεδιασμό της νέαςΣτρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) του Σ.Σ. της ΚΑΠ 2023-2027.
Ο Συντονιστής του προγράμματος τόνισε ότι οι παραπάνω αποφάσεις που περιλάμβαναν τον ορισμότου συνόλου των Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε Καρδίτσας ως περιοχής παρέμβασης, σηματοδοτούν την εκκίνηση των συναντήσεων διαβούλευσης με τον τοπικό πληθυσμό, τους φορείς και τις αρχές της Π.Ε. Καρδίτσας.
Κλείνοντας, ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε το Γ.Γ. για το διαχρονικό του ενδιαφέρον για την Καρδίτσα και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.