altΤην Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:30 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού κτιρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας Χρήστου και Δημοσθένη Τσίντζα και μαθητών του Εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας. Αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Ιεζεκιήλ Κωνσταντά, παρουσία του Αρχιερατικού Επίτροπου Αγναντερού Βασίλειου Χατζή, του Πρωτοπρεσβύτερου Σωκράτη Λιάπα και των ιερέων Βασίλειο Σιαματά και Μιχαήλ Παπακέμο.

altΤους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Τ.Κ. Προαστίου αναφερόμενη στην διάκριση του Δημοσθένη Τσίντζα στο Μιλάνο τον Αύγουστο του 2021 σε διεθνές φεστιβάλ με συμμετοχή 70 καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας αποσπώντας το 1ο βραβείο με την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Τ.Κ. θέλησε να τιμήσει για το έργο τους την οικογένεια Τσίντζα και ιδίως τον Χρήστο Τσίντζα. Για τα έργα του ίδιου και του πατέρα του μίλησε ο Δημοσθένης Τσίντζας με αναφορές στην τέχνη της Αγιογραφίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ο Δήμαρχος Παλαμά Σακελλαρίου Γιώργος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαμά Ράπτης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Παλαμά Τσίντζας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Σελλάνων Φαλάρας Βασίλης, οι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΜοσχόπουλος Απόστολος, Κούτρα Μαργαρίτα, Σιαφάκας Κώστας, Μπουραζάνη Μαλαματένια, Λύτρας Ευάγγελος, Σπυρόπουλος Χρήστος και Δεσκάτας Ευάγγελος. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Μπούσδρας Σωτήρης, εκπρόσωπος της Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα, ο Πρόεδρος Τ. Κ. ΒλοχούΚούκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας Σύδνεϋ Αστέριος Τσίντζας, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Προαστίου Μάρθα Κοντού, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας Χιώλος Χρήστος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Παλαμά Μουτσάνας Γιώργος, καθώς και πολλοί συντοπίτες μας.
Στο πλαίσιο των εορτασμών της Κοίμησης της Θεοτόκου προηγήθηκε Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Ελαφιώτισσας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό. Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν Πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσική βραδιά και θεατρική παράσταση, Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας και Δήμος Παλαμά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.