altΤο 1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και η ομάδα ARCHEO PEIR του τμήματος Α2 του σχολείου μας βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι». Το βραβείο περιλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο 1500 ευρώ με τη μορφή χορηγίας σε τεχνικό εξοπλισμό.

Ο τίτλος του ψηφιακού έργου που βραβεύτηκε είναι: «ARCHEO: Αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ για τη δημιουργία mobile εφαρμογής για το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας».
Στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με διαθεματικό προσανατολισμό, οι μαθητές/τριες της Ά Λυκείου του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας σχεδίασαν και υλοποίησαν μια εφαρμογή για κινητές συσκευές η οποία αφορά σε εκθέματα του Μουσείου και εμπλουτίζει με επιπλέον πληροφορίες την περιήγηση των επισκεπτών στο Μουσείο διευκολύνοντας την πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε αρχικά για πέντε εκθέματα στην ελληνική γλώσσα, έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και γερμανικά, ενώ έχει ενσωματωθεί και ένα κουίζ γνώσεων σχετικό με τις πληροφορίες που παρέχει η εφαρμογή. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να ανιχνεύσει τον Qrcode ενός εκθέματος. Όταν το κινητό στραφεί προς το έκθεμα ξεκινά την αφήγηση με τις πληροφορίες σχετικά με το έκθεμα.

Το project πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με την αμέριστη συνδρομή και την εξαιρετική συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, ιδιαίτερα με τους υπευθύνους, κ. Μαρία Βαϊοπούλου και κ. Κωνσταντίνο Βουζαξάκη. Για την επίτευξη του στόχου συνεργάστηκαν με τους συμμετέχοντες μαθητές-τριες οι εκπαιδευτικοί Μαυραντζάς Νικόλαος (ΠΕ86 - Πληροφορικής, Συντονιστής-Υπεύθυνος Ομάδας), Τσιάμη Μαρία (ΠΕ02 - Φιλολογίας), Κατσίκα Ιουλία (ΠΕ06 - Αγγλικής Φιλολογίας) και Αρσενίου Γρηγορία (ΠΕ07 - Γερμανικής Φιλολογίας), με τη στήριξη της διευθύντριας του σχολείου κας Τσιούντου Αναστασίας.
Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων &Κηδεμόνων του σχολείου, απευθύνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις μαθήτριες/μαθητές του Α2 τμήματος και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική αυτή διάκριση και τους εύχονται να έχουν πάντα επιτυχίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.