alt“Ανοίγουν τρία νέα Καταδυτικά Πάρκα στον Παγασητικό-  Ζητάμε στήριξη για το  αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου”

«Καταφέραμε μέσα στην πανδημία να κρατήσουμε ασφαλείς τους  τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας και να εφαρμόσουμε  με συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στηρίξαμε και ενισχύουμε  τις τουριστικές επιχειρήσεις με τα προγράμματα Επενδύω και Επαναπενδύω και με τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ και επενδύουμε στην ανάπτυξη του ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που συνεδρίασε υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

« Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με επισκέψιμα Υποθαλάσσια Μουσεία. Φέτος το καλοκαίρι, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού εγκαινιάζοντας τρία νέα καταδυτικά πάρκα στον Δυτικό Παγασητικό Κόλπο» τόνισε ο κ. Αγοραστός. «Παράλληλα δημιουργούμε νέες διαδρομές για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού. Ζητάμε να στηριχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου της  Νέας Αγχιάλου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, που στηρίζεται στο digital marketing και είναι στοχευμένο στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας έθεσε μια σειρά από  θέματα που αφορούν άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις  για τα οποίο το Υπουργείο Τουρισμού είναι αρμόδιο είτε συναρμόδιο όπως:     
-Υποστελέχωση προσωπικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις- να δοθεί  επιδότηση  εργασίας και όχι  ανεργίας
-Καταπολέμηση του τεράστιου ενεργειακού κόστους με Net Metering σε τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως σε καταλύματα
-Για τα τουριστικά γραφεία:  επιδοτούμενα προγράμματα για ψηφιοποίηση,  να συμπεριληφθούν στο νέο ΕΣΠΑ για ανανέωση του στόλου,  να μειωθούν και ισοσκελιστούν τα τέλη κυκλοφορίας με τα αντίστοιχα των λεωφορείων ΚΤΕΛ .
-Πρόσληψη ναυαγοσώστων μέσω ΟΑΕΔ - εποχιακό προσωπικό για πισίνες ξενοδοχείων
-Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και μείωση ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, παράταση του προγράμματος Συνεργασία  μέχρι 31/12/2022  
-Οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής και  περιπέτειας να συμπεριληφθούν στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, σύμφωνα με το νόμο 4276/2014,  άρθρο 1 παράγραφος 3.
-Νομοθετικό πλαίσιο για airbnb με προδιαγραφές ΕΟΤ  - με αναλογία μεγίστου αριθμού ακινήτων ανά περιοχή, ανάλογη της δυναμικότητας σε κλίνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.