altΤο Πρόγραμμα ¨Σχολεία εν Δράσει¨ του 1ουΕργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κο Ιωάννη Παπαϊωάννου συμμετείχαν στη δράση για το ποδήλατο, που οργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΜΚΟ Cities For Cycling υπό την αιγίδα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου στην πλατεία Πλαστήρα.

Η δράση «Πόλη με ποδήλατο, Όμορφη πόλη» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που τιμήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
altΟ κύριος Παπαϊωάννου και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χρήστος Σβερώνης και Παναγιώτης Τσιμπίδας δημιούργησαν τη δράση ‘Τέχνη σε δύο τροχούς’, στην οποία οι παρευρισκόμενοι καλούνταν να δημιουργήσουν με φελιζόλ cutout αντίγραφο του ‘Ουράνιου Ποδηλάτη’ με ειδικό μηχάνημα – ιδιοκατασκευή που κατασκεύασαν για αυτό το σκοπό στο εργαστήριο. Το έργο του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη είναι το σήμα του Δήμου Καρδίτσας και σηματοδοτεί και με εικαστικό τρόπο την άρρηκτη σχέση της Καρδίτσας με το ποδήλατο. Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε το έργο: Ο Ποδηλάτης. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου έγινε από το μηδέν και δεν χρησιμοποιήθηκαν έτοιμα κομμάτια από το εμπόριο. Για το σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκε τοAutoCad 2018 και για το υλικό χρησιμοποιήθηκε χάλυβας. Τα κομμάτια κόπηκαν σε CNCPlasma, καθαρίστηκαν με γυαλόχαρτο καιβάφτηκαν με ηλεκτροστατική βαφή. Για τη σύνδεσή τους χρησιμοποιήθηκαν ντίζα και παξιμάδια Μ12. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ως ΄Σχολεία εν Δράσει΄ την κυρία Φούλα Καραγκούνη για την συνδρομή της στην κατασκευή του έργου και την κυρία Ναταλία Τζέλλου για το συντονισμό της δράσης μας.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας με δυο τμήματα της 3ης τάξης, καθώς και συμπολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία, ενώ παρευρέθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής οι αντιδήμαρχοι κ. Αριστ. Σπάνιας, Σωτ. Αντωνίου και Ηλίας Σχορετσανίτης.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης!

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.