altΤο ΕΠΑ.Λ Μουζακίου υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2020-2021 πρόγραμμα με τίτλο “Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου γράφει ιστορία” στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ” του Ινστιτούτου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Το πρόγραμμα υλοποίησαν δεκαπέντε μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης και δεκαπέντε μαθήτριες και μαθητές της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου

με την καθοδήγηση του Διευθυντή Βασιλείου Αργύρη και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου Αικατερίνης Κατή, ΠΕ06, Βασιλικής Ταρασλιά, ΠΕ02, Λαμπρινής Γκαγκά, ΠΕ04.02, Ελένης Κολοβού, ΠΕ86 και Βαΐας Σμυρνιώτη, ΠΕ80.
Αρχικά, οι μαθητές συγκέντρωσαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ιστορία του σχολείου στο χρόνο, μελέτησαν αρχειακό υλικό και διατύπωσαν ερωτήσεις για τις συνεντεύξεις του προγράμματος. Στη συνέχεια μετατράπηκαν σε δεινούς δημοσιογράφους και πήραν συνεντεύξεις διά ζώσης στους χώρους του σχολείου από τον κ. Κωτσό Γεώργιο, Βουλευτή Καρδίτσας, πρώην Δήμαρχο Μουζακίου και παλαιό μαθητή του Γυμνασίου Μουζακίου, από τον κ. Στάθη Θεοφάνη, Δήμαρχο Μουζακίου και παλαιό μαθητή του Γυμνασίου Μουζακίου και εξ αποστάσεως από την κ. Τριχιά Ιφιγένεια εκπαιδευτικό, Πολιτικό Μηχανικό και κάτοικο Μουζακίου.
Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η δημιουργία ενός βίντεο και ενός λευκώματος που καταγράφουν την πορεία του σχολείου μας από την ώρα που οι κάτοικοι του Μουζακίου αποφάσισαν να ανοικοδομήσουν το κατεστραμμένο από τους κατακτητές κτίριο μέχρι και σήμερα που στεγάζει τις τάξεις και τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου. Παράλληλα, κατέγραψαν την ιστορία και τις ζωές μαθητών που πέρασαν από τα θρανία του σχολείου τις περασμένες δεκαετίες και διερεύνησαντις δυνατότητες και τις εμπειρίες που τους παρέχει το σχολείο σήμερα. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνείαστη γραπτή συνέντευξη και το πλούσιο αρχειακό υλικό που παραχώρησε στους μαθητές ο κ. Πολυχρόνης Νταλάσης, δάσκαλος και μαθητής του Γυμνασίου Μουζακίου τα χρόνια 1948-1953 και στο φωτογραφικό υλικό που προσέφερε ο συλλέκτης ιστορικών φωτογραφιών Αθανάσιος Αλεξανδρής. Η ενασχόληση με αυτό το υλικό συγκίνησε τους πάντες και μας έδωσε μια ζωντανή εικόνα των πρώτων χρόνων του σχολείου.
Τέλος, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 έγινεεκδήλωση στον χώρο του σχολείου με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Σωκράτης Παππάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Ζαρνακούπης, ο Διευθυντήςτου ΓΕ.Λ Μουζακίου Γιώργος Φιλίππου, οι παλαιοί μαθητές του σχολείου Πολυχρόνης Νταλάσηςκαι Αθανάσιος Αλεξανδρής και ο ιερέας Λάζαρος Κουτσογιάννης. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες αντιμετώπισηςτηςπανδημίας COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.