altΆλλη μία τοιχογραφία με θέμα τη μέλισσα κοσμεί πλέον και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Η τοιχογραφία αυτή, η δεύτερη κατά σειρά, δημιουργήθηκε όπως και η πρώτη στο 8ο Νηπιαγωγείο εθελοντικά από μέλη της δημιουργικής ομάδας της «SOS BΕΕ» στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και της συνεργασίας της για τη συμμετοχή του Δήμου στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του 2021. Το φετινό θέμα της Ε.Ε.Κ. είναι ′′Ασφαλής και υγιής με βιώσιμη κινητικότητα′′. 

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου, κ. Ναταλία Τζέλλου επικοινώνησαν με το διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Βασίλειο Γάκια και το Δ.Σ της «SOS BΕΕ» και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση της εθελοντικής αυτής δράσης.
Η «SOS BΕΕ», είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Καρδίτσα, που ιδρύθηκε με σκοπό να συμβάλει στην προβολή του ρόλου της μέλισσας στο οικοσύστημα και να βοηθήσει στην προστασία και την ένταξή της ακόμη και στον αστικό ιστό.  Φυτοφάρμακα, ασθένειες, παράσιτα, κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη υπερεκμετάλλευση της μέλισσας είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που ευθύνονται για την τραγική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού της.
Η δημιουργική ομάδα των εθελοντών του «SOS BEE» φιλοτέχνησε την αγαπημένη των παιδιών φιγούρα της μασκότ « BEElectra» - της μέλισσας με το ηλεκτρικό πατίνι - με σκοπό να δώσει δύο σημαντικά μηνύματα:
1. Τη σημασία της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον.
2. Τη σπουδαιότητα της μέλισσας, το ρόλο της στο οικοσύστημα και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε πολίτης για την προστασία και τη διάσωσή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.