altΜαζικός αγώνας για να μην περάσει!

Την Πέμπτη 10 Ιούνη, όλοι στην απεργία

Συγκέντρωση: 10.30 πμ Κεντρική πλατεία (συντριβάνι)

Με επίθεση στα εργατικά δικαιώματα εγκαινίασε τη δήθεν «επιστροφή στην κανονικότητα» η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η «κανονικότητα» των δεκάδων νεκρών καθημερινά, των εκατοντάδων διασωληνωμένων και των χιλιάδων κρουσμάτων, η «κανονικότητα» των διαλυμένων και ξεχειλισμένων νοσοκομείων, η «κανονικότητα» της καταστολής, της αστυνομοκρατίας και των απαγορεύσεων, συμπληρώνεται τώρα με την «κανονικότητα» της κατάργησης του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, του χτυπήματος στο δικαίωμα στην απεργία, του χτυπήματος των σωματείων.
Όπως το άρον-άρον «άνοιγμα του τουρισμού» θυσιάζει την υγεία και τις ζωές του λαού και των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφάλαιου (μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών, αεροπορικών εταιρειών κ.λπ.), έτσι και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θυσιάζει τα εργατικά δικαιώματα και ετοιμάζει για τους εργαζόμενους επιστροφή στις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν πριν 150 χρόνια.
Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους, να τους ξεζουμίσουν, και ταυτόχρονα θέλουν να τους δέσουν χειροπόδαρα για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Θέλουν να κάνουν τη ζωή μας λάστιχο και τη δουλειά εξόντωση. Να ρημάξουν τον ελεύθερο χρόνο μας. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη η κυβέρνηση της ΝΔ:
- Καταργεί το 5ήμερο-8ωρο και επιβάλλει την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες που μπορούν να φτάσουν τις 150 το εξάμηνο (και οι οποίες δήθεν θα ανταλλάσσονται με ρεπό και μειωμένο ωράριο σε άλλες περιόδους).
- Χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις και προωθεί την «ατομική διαπραγμάτευση», δηλαδή αφήνει τους εργαζόμενους μόνους τους, έρμαια στις ορέξεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
- Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους κλάδους και χιλιάδες εργαζόμενους.
- Θέλει να ελέγξει και να φιμώσει τα σωματεία ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται και να διεκδικούν, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία. Αν περάσει το νομοσχέδιο, η απεργία δεν γίνεται απλά πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά σχεδόν πάντα θα είναι παράνομη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Στον αγώνα αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να αναμετρηθούν και με τους ψεύτικους φίλους, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα και κάνουν πλάτες στην αντεργατική επίθεση. Αυτούς που ξεπούλησαν την προκηρυγμένη για τις 3 Ιούνη απεργία και ακύρωσαν αποφάσεις δεκάδων σωματείων. Αυτούς που έστειλαν μήνυμα υποταγής στην κυβέρνηση και πολύτιμο χρόνο στο ξεδίπλωμα της επίθεσής της:
- Την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αποδεικνύει ξανά ότι είναι το μακρύ χέρι της άρχουσας τάξης στο εργατικό κίνημα και μόνος της ρόλος είναι να μπλοκάρει τις εργατικές αγωνιστικές διαθέσεις. Είναι αυτή που σπέρνει αυταπάτες για δήθεν θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο-τέρας.
- Τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που σύρθηκαν πίσω από την ΓΣΕΕ, ακύρωσαν τις ίδιες τις αποφάσεις τους και έσπειραν σύγχυση και απογοήτευση στους εργαζόμενους.
- Το ΠΑΜΕ που –παρά τα παχιά λόγια και τις αγωνιστικές του διακηρύξεις– νομιμοποίησε για μια ακόμη φορά την υπονομευτική τακτική της ΓΣΕΕ και απέδειξε την απροθυμία του συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική και να συμβάλει στη συγκρότηση ενός πλατιού εργατικού μετώπου για την ανατροπή της επίθεσης. Αυτός είναι ο λόγος που ΠΑΜΕ και ΚΚΕ συνεχίζουν στη γραμμή της διάσπασης των εργατικών αγώνων, συνεχίζουν να καλλιεργούν κοινοβουλευτικές αυταπάτες καταθέτοντας «σχέδια νόμου» και προκαταβάλλουν την κατάληξη του αγώνα επαναλαμβάνοντας αυταπάτες ότι «ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά».
Κι από δίπλα ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποκριτικά «ξεσπαθώνει» ενάντια στο νομοσχέδιο! Αυτός που ψήφισε την αυξημένη πλειοψηφία του 50%+1 στις συνελεύσεις. Αυτός που επέκτεινε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτός που ψήφισε το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων» για τα σωματεία. Αυτός που βολεύτηκε με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τον προσδιορισμό από το κράτος του κατώτατου μισθού. Αυτός που ήθελε να μας πείσει ότι υπάρχουν καλοί και κακοί βιομήχανοι. «Ξεσπαθώνει» και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν στο τιμόνι της αντεργατικής επίθεσης –είτε μαζί με τη ΝΔ είτε όχι– τις προηγούμενες δεκαετίες.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αναρριχηθούν ξανά στα κυβερνητικά πόστα, πώς θα γίνουν οι νέοι πολιτικοί διαχειριστές για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.
• Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να προσδοκούν τίποτα από τους εργατοπατέρες και όσους σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες. Είναι ανάγκη να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα δικά τους χέρια, να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα,
Η απεργία στις 10 Ιούνη είναι δική τους υπόθεση και πρέπει να την πάρουν στα δικά τους χέρια. Αυτοί που ακύρωσαν την απεργία στις 3 Ιούνη ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δώσουν κανέναν αγώνα.
Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όσο δυνατοί και ακλόνητοι κι αν φαντάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, τόσο τρέμουν το μαζικό λαϊκό και εργατικό ξέσπασμα.
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!
• ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Καρδίτσα 9/6/2021

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας(μαρξιστικό -λενινιστικό) Κ.Ο. Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.