altΚωστής Νούσιος: «Χρειάζεται συνέργεια και ετοιμότητα από όλους τους φορείς»

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καρδίτσας για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού μετέφερε και τις ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, στην εισήγησή του επεσήμανε: « Από την 1η Μαΐου έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και είμαστε εδώ για να οριστικοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο σχέδιο πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ». Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ήδη διατεθεί μέσω ΕΣΠΑ 5,5 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού σε Στρατό, Αεροπορία και Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική σε μια τέτοια περίπτωση την έγκαιρη ενημέρωση, τη σωστή διαχείριση των πληροφοριών και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Πιστεύω ότι με συνέργεια και συνεργασία όλων των φορέων θα έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο».
Ο συντονισμός φορέων και υπηρεσιών είναι το ‘’μυστικό’’ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σύμφωνα με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Μιχαλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ρόλο της πρόληψης των πυρκαγιών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα απομάκρυνσης πολιτών, η λήψη της σχετικής απόφασης αποτελεί ευθύνη των δημάρχων, μετά από εισήγηση του επικεφαλή του συμβάντος.
Τόσο ο Δ/της Π.Υ ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, όσο και ο Δ/της ΠΕΠΥΔ κ. Κων/νος Φαλάρας τόνισαν ότι οι υπηρεσίες του Π.Σ είναι έτοιμες με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικά μέσα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πυρκαγιών. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε υδατοστόμια και δεξαμενές , χρειάζεται όμως και η παρέμβαση των Δήμων για τον καθαρισμό του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και η επικαιροποίηση συγκεκριμένων δράσεων (συμβάσεις για την απομάκρυνση πολιτών, συμβάσεις με ιδιώτες για διάθεση μηχανημάτων κλπ). Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Δ/τη της Π.Υ Καρδίτσας κ. Κων/νου Τσιώλη, όπως και του Δ/τη της Π.Υ Σοφάδων κ. Ευάγγελου Ζαβλάγκα.
Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την πρόληψη των πυρκαγιών ζήτησε η κ. Ιωάννα Αναστασιάδου από το Δασαρχείο Μουζακίου, ενώ ενημέρωση για τα αιτήματα των δήμων ζήτησε και ο κ. Ιωάννης Νταής από το Δασαρχείο Καρδίτσας. Ετοιμότητα δήλωσε ο κ. Κων/νος Γαβριηλίδης σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν οι δήμοι τους και τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν οι κ.κ Ιωάννης Κουτσομηλιάς και Απόστολος Θέος από τους δήμους Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα αντίστοιχα.
Τον έλεγχο των χωματερών από τους δήμους ζήτησε ο κ. Σταμάτης Χατζηνικολιδάκης από τη Δ/νση Υγείας, ενώ στο σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ αναφέρθηκε και ο προϊστάμενος του τμήματος Π.Π της Π.Ε Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος.
Σε ετοιμότητα και η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της κ. Περιστέρη, όπως και ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος κ. Κων/νος Φούντας.
Τέλος και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων κ.κ Παναγιώτης Μανώλης, Δημήτρης Παπούλιας και Χρήστος Τσόγκας δήλωσαν έτοιμοι να τεθούν με προσωπικό και τεχνικά μέσα στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.