altΟ σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι όλα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, δια ζώσης με self test.
Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει. Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές, με ειδικά μέτρα προκειμένου να μην ενισχυθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι όλα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, δια ζώσης με self test.
Η παράταση του σχολικού έτους και οι πανελλήνιες εξετάσεις
Πάντως, το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:
•Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
•Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια
Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων μπαίνουν στην τελική ευθεία. Για τους μαθητές από τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου ενώ μια ημέρα αργότερα τοποθετήθηκε η πρώτη μέρα εξέτασης για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι ήδη σχεδιάζονται τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία υποψηφίων και επιτηρητών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για το άνοιγμά τους.

Πηγή ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.47
Δύση: 18.29
Σελήνη
14 ημερών
1822
Ο Γρηγόριος Σάλας κηρύσσει την Επανάσταση στην περιοχή Σκάλας του Ελευθεροχωρίου Ολύμπου.
1829
Το Φρούριο Αντιρρίου παραδίδεται στους Κ. Τζαβέλα, Χατζηχρήστο και Μιαούλη.
1959
Με διαταγή του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, διακόπτεται ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!