altΜε πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας

Σύσκεψη με αντικείμενο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καρδίτσας και τις χρήσεις γης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και υπό τη προεδρεία του Δημάρχου κ. Βασίλη Τσιάκου. Η σύσκεψη που έγινε μέσω διαδικτύου είχε το χαρακτήρα μια πρώτης προσέγγισης σε ότι αφορά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ).

Όπως εξήγησε εισαγωγικά ο Δήμαρχος, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου, θα υπάρξει τροποποίηση του σημερινού ΓΠΣ. Ο Δήμος Καρδίτσας και γενικά όλη η περιοχή θα ήταν χρήσιμο να έχουν καταλήξει σε μια επεξεργασμένη πρόταση με την οποία θα συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς,  με στόχο η επόμενη τροποποίηση να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δημοτών. Επίσης ο Δήμαρχος επισήμανε ότι θα πρέπει να διορθωθούν μια σειρά από στρεβλώσεις που παρατηρούνται στο σημερινό ΓΠΣ και δημιουργούν σωρεία προβλημάτων σε ιδιώτες, σε επιχειρηματίες αλλά και στην αυτοδιοίκηση. Επιπρόσθετα διευκρίνισε ότι η σύσκεψη αφορούσε μια πρώτη προσέγγιση και θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε να υπάρξει αρχικά μια συνολική πρόταση. Η πρόταση αυτή στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με ευθύνη του Δήμου ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις της Καρδίτσας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γ. Μάττας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θ. Μπίτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ κ. Κ. Ζυγογιάννης, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημ. Κουτρομάνος, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημ. Κωστής, η προϊσταμένη του τμήματος Τοπογραφίας και Διαχείρισης Ακινήτων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Στ. Αθάνατου, η Δ/ντρια της Πολεοδομίας κ. Π. Ράγκου, ο Δ/ντης Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Β. Ανυφαντής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.24
Δύση: 19.26
Σελήνη
25 ημερών
1821
Τέσσερα ελληνικά πλοία βάλλουν κατά του φρουρίου της Ίμβρου και αποβιβάζουν Ψαριανούς επαναστάτες.
1823
Ο Νικόλαος Κριεζιώτης νικά τους Τούρκους του Ομέρ μπέη στο Βατίτσι Καρύστου.
1825
Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου επιχειρούν την πρώτη έξοδο από την πόλη.
1897
Κατάπαυση πυρός σε Θεσσαλία και Ήπειρο και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.