Παιχνίδια και λαμπάδες: Στη «μάχη» οι επιχειρήσεις ενόψει Πάσχα

Η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα παιχνιδιών για τις αγορές λαμπάδας και παιχνιδιών ενόψει του Πάσχα, έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου, μικρές και μεγάλες, έχουν μπει στη «μάχη» για ένα μερίδιο από την «πίτα» του πασχαλινού τζίρου.

Την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησε και η εφαρμογή του «καλαθιού των νονών» με τις επιχειρήσεις να επιλέγουν από τις συνολικά 12 κατηγορίες, ποια προϊόντα θα συμπεριλάβουν στις λίστες τους. Αν και το μέτρο είναι υποχρεωτικό μόνο για εκείνες με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ και οι υπόλοιπες συμμετέχουν εθελοντικά, κατά την πρώτη εβδομάδα, 29 συνολικά έχουν αναρτήσει τους καταλόγους τους στην πλατφόρμα e- καταναλωτής. Ανάμεσά τους και μικρότερα καταστήματα από όλη την Ελλάδα όπως και αλυσίδες που δεν είναι αμιγώς παιχνιδιών.

«Το ''καλάθι των νονών'' μόνο θετικά έχει να προσθέσει στην αγοραστική κίνηση των ημέρων» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιδικών Παιχνιδιών, Γιάννης Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα αυξηθεί. Υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο «καλάθι του Άη Βασίλη» που είχε εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κατά την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων είχε φτάσει τις 40.

Το συγκεκριμένο μέτρο εξάλλου αποτελεί σύμφωνα με τα στελέχη του κλάδου και μία ευκαιρία για τα συνοικιακά και μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών να κάνουν γνωστά μέσω της πλατφόρμας τα προϊόντα τους και τις τιμές στα οποία τα διαθέτουν.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"