«Θα συνεχιστεί ως έχει το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα»

Δεκτή η Παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού σχετικά με την αναθεώρηση της κατάργησης του δρομολογίου Αθήνα – Καλαμπάκα 
 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής την ανάγκη αναθεώρησης της κατάργησης του δρομολογίου Αθήνα – Καλαμπάκα  και στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση με τη μορφή αναφοράς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός στην πρόταση του ανέφερε: 
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας καταθέτω ως Αναφορά, την παρακάτω συνημμένη επιστολή των δύο συλλόγων φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας από όπου ενημερώθηκα σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τον σιδηρόδρομο της δυτικής Θεσσαλίας. Με την επιστολή αυτή, οι  δύο συλλόγων φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας δύο σύλλογοι φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας, παρουσιάζουν μία πρόταση, η οποία θα μπορούσε να γίνει κοινά αποδεκτή  και να δώσει λύση στο αναφερόμενο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην κατάργηση του δρομολογίου ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 884/885. Το δρομολόγιο 884/885 εξυπηρετούσε καθημερινά δεκάδες πολίτες καθώς ένωνε τη δυτική Θεσσαλία με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 
Κ. Υπουργέ, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 884/885 να λειτουργήσει ξανά όσον το δυνατόν συντομότερα. Έτσι, θα διευκολύνουμε τις ζωές των επιβατών της Δυτικής Θεσσαλίας οι οποίοι εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.» 
Μετά την παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εξετάζοντας την πρόταση του Καρδιτσιώτη Βουλευτή, πρότεινε τη συνέχιση του δρομολογίου Αθήνας – Καλαμπάκας ως έχει και όχι στη δρομολόγηση λεωφορείων αντί των τρένων. 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»