Ερώτηση του ΚΚΕ: Μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες στον κλάδο των σχολικών κυλικείων

Μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολικών κυλικείων ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Νίκος Καραθανασόπουλος,
Στολτίδης και  Μανώλης Συντυχάκης με Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών.

Αναφέρουν:
«Από τις 10 Μαρτίου, που με απόφαση της κυβέρνησης έκλεισαν τα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, μέχρι και σήμερα, περίπου 10.000 σχολικά κυλικεία στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα επιχειρήσεων και το άνοιγμα των σχολείων, δεν περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολικών κυλικείων, τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο. Για το τρέχον σχολικό έτος, συνολικά έχουν λειτουργήσει για περίπου 75 μέρες.
Αυτό σημαίνει ότι μια κατηγορία χιλιάδων επαγγελματιών, αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο, έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται για πάρα πολλούς μήνες, ενώ βιώνουν μια μεγάλη ανασφάλεια, μη γνωρίζοντας αν και με ποιους όρους θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και από Σεπτέμβριο.
Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει έως τώρα κάποια ειδικά μέτρα ελάφρυνσης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολικών κυλικείων, παίρνοντας υπόψη την ιδιαίτερη πραγματικότητα αυτού του κλάδου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε:
• Να ενισχυθεί οικονομικά ο κλάδος έως τη λήξη της αναστολής λειτουργίας του. Να καταβληθεί χωρίς καθυστέρηση, το επίδομα ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
• Να ανασταλεί η καταβολή των χρωστούμενων μισθωμάτων και να προβλεφθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την καταβολή τους μετά το Σεπτέμβριο.
• Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.
• Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
• Να απαλλαγούν από τις δαπάνες για ρεύμα για όλο το διάστημα που ο κλάδος ήταν σε αναστολή λειτουργίας.
• Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τους δήμους, το Δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, καταρχήν μέχρι το τέλος του χρόνου.
• Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και μέρος του κεφαλαίου.
• Να δοθεί παράταση της διάρκειας συμβάσεων μισθωμάτων που λήγουν, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι οι μισθωτές, αλλά και να δοθεί το δικαίωμα λήξης της σύμβασης, για όσους το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
13 ημερών
1821
Ναυμαχία στο Κατάκωλο και τροπή σε φυγή του τουρκικού στόλου.
1822
Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει στρατό στη Σούδα.
1826
Φονεύεται από εχθρικό βόλι ο Φρούραρχος της Ακροπόλεως Γιάνης Γκούρας, ενώ επιτηρούσε τις εχθρικές γραμμές.
1912
Επιδίδεται ταυτόσημη διακοίνωση των κρατών της χερσονήσου του Αίμου στην Τουρκία.
1943
Εκτελούνται στην Πάτρα 10 Έλληνες πατριώτες από τους Γερμανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».