Απετράπη το λουκέτο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα με τροπολογία της Ασημίνας Σκόνδρα

altΔεκτή έγινε η Τροπολογία της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, που ενσωματώθηκε με το άρθρο 120 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αφορά την αναστολή υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήση, που επιβλήθηκε για λόγους αλλαγής χρήσεων γης.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που συναρτώνται µε τον διαρκή μετασχηματισμό του αστικού και εξωαστικού χώρου, αποτελεί διαχρονικά ένα μείζον πολεοδομικό πρόβλημα, εκεί όπου εκκρεμούν σχετικές εγκρίσεις τοπικού ή χωρικού σχεδίου. Έτσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα κινδύνευαν άμεσα με λουκέτο.
Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας άμεσα αυτόν τον κίνδυνο, ξεκίνησε επαφές με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και σε πολυάριθμες συναντήσεις με τους εν λόγω υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, ζητώντας την ορθολογική προσέγγιση του ζητήματος της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων ώστε αφενός να μην κινδυνεύσουν οι οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και αφετέρου να μην αποκοπούν οι πολίτες της Καρδίτσας από το υφιστάμενο δίκτυο υγρών καυσίμων, αναγκάζοντας τους να απομακρύνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να προμηθευτούν καύσιμα για προσωπική και επαγγελματική χρήση.   
Δόθηκε κατ’ επέκταση λύση για την νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών που είναι εγκατεστημένες στη Καρδίτσα και ανεστάλη η υποχρέωση μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης τους, ως ότου προχωρήσει η έγκριση τοπικού ή χωρικού σχεδίου.
 
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.53
Σελήνη
12 ημερών
1770
Ο Ιωάννης Μαυρομιχάλης με τον γιο του και 24 αγωνιστές βρίσκουν ηρωικό θάνατο στον Μελίπυργο της Μεσσήνης.
1808
Ο αγιορείτης νεομάρτυρας Νικήτας απαγχονίζεται στις Σέρρες από τους Τούρκους.
1821
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν το Ναύπλιο.
1907
Δολοφονείται στο Κρούσοβο ο Μακεδονομάχος Λάκης Μάρκου.
1913
Βρίσκουν τον θάνατο μετά από πτώση του αεροσκάφους τους στην περιοχή Λαγκαδά οι πρώτοι Έλληνες αεροπόροι.
1941
Μετά από βομβαρδισμό βυθίζεται στην Κέρκυρα το τορπιλοβόλο "Προύσα" υπό τον πλωτάρχη Ν. Κοτσιλύρη.
1942
Βυθίζεται στην Μάλτα το υποβρύχιο "Γλαύκος".
1943
Το υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει στην Κύθνο γερμανικό πλοίο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!