Απετράπη το λουκέτο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα με τροπολογία της Ασημίνας Σκόνδρα

altΔεκτή έγινε η Τροπολογία της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, που ενσωματώθηκε με το άρθρο 120 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αφορά την αναστολή υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήση, που επιβλήθηκε για λόγους αλλαγής χρήσεων γης.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που συναρτώνται µε τον διαρκή μετασχηματισμό του αστικού και εξωαστικού χώρου, αποτελεί διαχρονικά ένα μείζον πολεοδομικό πρόβλημα, εκεί όπου εκκρεμούν σχετικές εγκρίσεις τοπικού ή χωρικού σχεδίου. Έτσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα κινδύνευαν άμεσα με λουκέτο.
Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας άμεσα αυτόν τον κίνδυνο, ξεκίνησε επαφές με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και σε πολυάριθμες συναντήσεις με τους εν λόγω υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, ζητώντας την ορθολογική προσέγγιση του ζητήματος της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων ώστε αφενός να μην κινδυνεύσουν οι οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και αφετέρου να μην αποκοπούν οι πολίτες της Καρδίτσας από το υφιστάμενο δίκτυο υγρών καυσίμων, αναγκάζοντας τους να απομακρύνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να προμηθευτούν καύσιμα για προσωπική και επαγγελματική χρήση.   
Δόθηκε κατ’ επέκταση λύση για την νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών που είναι εγκατεστημένες στη Καρδίτσα και ανεστάλη η υποχρέωση μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης τους, ως ότου προχωρήσει η έγκριση τοπικού ή χωρικού σχεδίου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!