Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης για τη  χάραξη  του νέου οδικού άξονα  που  συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι με τη  Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. Μαγνησίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της δημοπράτησης της μελέτης,  προϋπολογισμού 396.302,16 ευρώ, που προβλέπεται να  οδηγήσει στην κατασκευή νέου οδικού άξονα  συνολικού  μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορία ανά κατεύθυνση  και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους.

Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως Ζαγορά» αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας.
«Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης που  οδηγεί στην  κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη  Ζαγορά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Θεσσαλία,  που  δημιουργεί νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και ενισχύει την αναπτυξιακή  προοπτική Μαγνησίας και  Λάρισας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τί προβλέπει η μελέτη
Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά. Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η  μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι - Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά. Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό  μήκος  περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».