Εργασίες βελτίωσης του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Ιερά Μονή Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης, σε συνολικό μήκος περίπου 800 μέτρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκινάμε το επόμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για έργο ουσίας που βελτιώνει το δρόμο που οδηγεί προς το Μοναστήρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου. Ενισχύουμε την άνετη πρόσβαση των επισκεπτών και προσκυνητών σε μια ιστορική μονή που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και σύμφωνα με τις πηγές είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική στην Ελλάδα Μονή που είναι αφιερωμένη στο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο
Χωματουργικά:
Θα εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης τάφρου όπου απαιτείται για την βελτίωση της απορροής όμβριων.
Τεχνικά έργα:    
Σε μήκος που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος.
Οδοστρωσία:
Στο προβλεπόμενο μήκος προβλέπεται να κατασκευαστεί στρώση βάσης μεταβλητού πάχους. Επίσης θα κατασκευαστούν ερείσματα σε όλο το μήκος της οδού.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!