Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Χρ. Τζαλαβρέτας πρώην γραμματέας της Κοινότητας Άλλης Μεριάς

Έφυγε απ’ τη ζωή πλήρης ημερών ο πρώην γραμματέας της Κοινότητας Άλλης Μεριάς και τα τελευταία χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή του το 2001, υπάλληλος του πρώην Δήμου Πορταριάς.
Υπηρέτησε σε όλο τον εργασιακό του βίο στο κοινοτικό γραφείο του χωριού, εξυπηρετώντας με καλοσύνη τους συγχωριανούς του.

Είχε διαδεχθεί το 1965 το Γεώργιο Μήτρου πατέρα του γιατρού και δημάρχου Βόλου Κυριάκου Μήτρου και του δικηγόρου Σοφοκλή Μήτρου. Ήταν από τους καλύτερους δημοτικούς υπαλλήλους της περιοχής μας. Εργατικός, ευγενικός, πάντα με το χαμόγελο εξυπηρετούσε όλους. Ακόμη και νύχτα τον έβρισκες στο γραφείο της κοινότητας σκυμμένο πάνω στα τεράστια εκείνα μητρώα, να συμπληρώνει πιστοποιητικά , βεβαιώσεις, έγγραφα, γιατί το πρωί όπως έλεγε «ο κόσμος εργάζεται και δε μπορεί να χασομεράει». Στις συνεδριάσεις των κοινοτικών συμβουλίων έλεγε τη γνώμη του που πάντα ήταν τεκμηριωμένη και όταν οι πρόεδροι ήταν απασχολημένοι εκτελούσε χρέη επιβλέποντα στα έργα. Σ’ αυτόν οφείλονται διανοίξεις αγροτικών δρόμων και άλλων έργων υποδομής. Η εμπειρία του, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και η γνώση του σχετικά με θέματα του χωριού της Άλλης Μεριάς, έκανε εμάς τους νεότερους αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση να τον συμβουλευόμαστε για αρκετά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια είχε προβλήματα υγείας μη μπορώντας να ξεπεράσει την απώλεια του γιου του Χρήστου και του γαμπρού του.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Βαγγελιώ, τις δυο του κόρες Βούλα και Φένια και στους υπόλοιπους συγγενείς του.

Ιωάννης Γκουντέλιας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
24 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…