Ανακοίνωση συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Καρδίτσας

Χαιρετίζουμε την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων  μαζικών φορέων  της περιοχής μας στην συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Φλεβάρη, στο χώρο του μπλόκου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς  όλους τους εκπροσώπους των φορέων που εξέφρασαν ξεκάθαρα την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας, καθώς και στις μορφές πάλης που επιλέγουμε προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει.

Η ενεργή υποστήριξη στον αγώνα μας από τους φορείς των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των γυναικών των λαϊκών νοικοκυριών δείχνει ότι βρίσκει πλατιά αναγνώριση κι αποδοχή το δίκιο των αιτημάτων και δεν περνάει στο λαό η κυβερνητική τακτική συκοφάντησης και υπονόμευσης των αγροτικών κινητοποιήσεων και καλλιέργειας του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού».           
Όσον αφορά στα λόγια συμπάθειας που ακούσαμε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που ήρθαν στη συγκέντρωση, δεν συνοδεύτηκαν από ξεκάθαρη στήριξη στα αιτήματά μας που τους ζητήσαμε - όπως ξεκάθαρη στήριξη δεν βλέπουμε και από τα κόμματα που κυβέρνησαν και η δική τους κυβέρνηση παλιότερα αρνήθηκε να τα ικανοποιήσει - αλλά είδαμε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν ενώπιον μας την κυβερνητική πολιτική η οποία, μαζί με την ΚΑΠ της ΕΕ, ευθύνονται για το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε.  
Μάλιστα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκαν  ότι τάχα η κυβέρνηση πήρε μέτρα ανακούφισης των αγροτών -  έτσι χαρακτήρισαν τα ψίχουλα που μας δόθηκαν πέρσι που κι αυτά ήταν αποτέλεσμα της αγωνιστικής πίεσης που ασκήσαμε με τα μπλόκα.
Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να αναγκάσουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας,  δεν περιμένουμε «σωτηρία» από πουθενά αλλού, από κανένα «σωτήρα». Κι όσο πιο μαζικός κι αποφασιστικός είναι αυτός ο αγώνας, όσο πλατύτερη  και ισχυρότερη είναι η λαϊκή συμπαράσταση, τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους. Ειδικά για το βαμβάκι, να υπάρξει αναπλήρωση στο ύψος του 1 ευρώ το κιλό για όλους τους παραγωγούς, που αντιστοιχεί στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στην κατρακύλα της τιμής του προϊόντος. Αντίστοιχα με την νέα ΚΑΠ που χάνονται πολλά χρήματα.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής σε ΤΟΕΒ και δήμους.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις - αποζημιώσεις.
- Να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα υποδομής, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"