«Ακινησία …. Στην ασφαλή ηεπανάχρηση Υγείας Μουζακίου»

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος*

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Η τελεσίδικη απόφαση της επιτροπής Ελέγχου επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών, δημιουργεί νέα δεδομένα και δρομολογεί εξελίξεις στην υπόθεση, «ανεύρεση κτιρίου παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατοίκων ευρύτερης περιφέρειας Δήμου Μουζακίου».

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση Αυτοψίας Κ.Υγείας Μουζακίου,το εναπομείναν και μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής του Κ. Υγείας Μουζακίου (1000μ2 περίπου), «δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο! και μπορεί να επισκευαστεί! ούτως ώστε να είναι δυνατή ηεπανάχρηση του κτιρίου! αφού ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υποστήριξηςκαι ενίσχυσης ».
Ως βασική δε και κατεπείγουσα προϋπόθεση τίθεται η άμεση καθαίρεση, κατεδάφιση και απομάκρυνση του ελάχιστου τμήματος το οποίο κατέρρευσε(60μ2 περίπου) ΦΩΤΟ και αυτό να γίνει με μεγάλη προσοχή για να μην επηρεαστεί η στατικότητα (στατική επάρκεια) του εναπομείναντος.
Αντί λοιπόν η « 5η ΥΠΕ ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης δημόσιας περιουσίας,να ξεκινήσει άμεσα εργασίες κατεδάφισης του καταρρεύσαντος τμήματος , λαμβάνοντας όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα με ελέγχους, μελέτες κ.α.αυτοί, απλά υπέβαλλαν ένσταση! κατά της Έκθεσης Ελέγχου Επικινδυνότητας, χωρίς να προσκομίσουν κανένα τεχνικό στοιχείο! που να τεκμηριώνει άποψη για μη δυνατότητα επανάχρησης του υπόλοιπου κτιρίου, το οποίο αφού αυθαίρετα εγκατέλειψαν, διέλυσαν και απομάκρυναν τον πάσης φύσεως εξοπλισμό μέχρι και τα κουφώματα, τώρα το φυλάνε!» ΦΩΤΟ.
Η απραξία και η εν γένει «απροθυμία τους»να ενεργήσουν σύμφωνα με τα υποδεικνυόμενα και τα προβλεπόμενα από νόμους, καθήκοντα, αρμοδιότητες και ηθικές υποχρεώσεις, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αναγκάζονταςτους συμπολίτες μου «να συμβιώνουν» με τα ερείπια της Πτέρυγας μέσα στο Ποτάμι»ΦΩΤΟ, ελπίζοντας μάταια ότι οι αρμόδιοιθα αντιληφθούν και θα δρομολογήσουν διαδικασίες ασφαλούς επανάχρησης και αξιοποίησης κτιρίου Κ. Υγείας Μουζακίου για να φύγει επιτέλους,
«Η ψυχοφθόρα, τραγική και παρακμιακή εικόνα της Ντροπής…».-

Μουζάκι 21/2/2021

Αστέριος Βασιλάκος
Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.58
Δύση: 18.21
Τελευταίο Τέταρτο
838
Αποκεφαλισμός στρατηγών, αξιωματικών και οπλιτών του βυζαντινού στρατού από τους Άραβες στο Αμόριο της Φρυγίας.
1863
Η Εθνική Συνέλευση εκλέγει Βασιλέα της Ελλάδος τον Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του πρίγκιπος Χριστιανού της Δανίας.
1919
Το Ελληνικό Σώμα στην Μεσημβρινή Ρωσία διεξάγει σκληρούς αγώνες προ της Οδησσού.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο μέτωπο της Τρεμπεσίνας.
1943
Μάχη του Φαρδυκάμπου στην περιοχή της Σιάτιστας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…