Ειδήσεις

6ο κύπελλο Φιλίας ΙΡΑ Νις – Καρδίτσας

altΜε τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 6ο Κύπελλο Φιλίας ΙΡΑ Νις – Καρδίτσας που διοργανώθηκε από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, από την τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά ευχάριστες μνήμες στους συμμετέχοντες, αλλά και όσους βρέθηκαν στην Καρδίτσα ως επισκέπτες.

Το IPA Nis – Karditsa Friendship Cup είναι ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της αδερφοποίησης της τοπικής διοίκησης ΙΡΑ Καρδίτσας με την αντίστοιχη τοπική διοίκηση του Νις, της Σερβίας, με τις δύο πόλεις να το φιλοξενούν εναλλάξ κάθε χρόνο. Αυτή ήταν αισίως η έκτη διοργάνωση του κυπέλλου και σκοπός των δύο τοπικών διοικήσεων είναι το τουρνουά, που ήδη έχει καθιερωθεί ως θεσμός, να προσελκύσει σταδιακά περισσότερες ομάδες. Αυτή η διεύρυνση ήταν το χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, αφού συμμετείχαν συνολικά δώδεκα ομάδες, τρεις από τη Σερβία και εννέα από την Ελλάδα. Από τη χώρα μας συμμετείχαν οι αντίστοιχες ομάδες ΙΡΑ από την Ακαρνανία, την Αργολίδα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα, ενώ ήταν πολύ ευχάριστο γεγονός η συμμετοχή της ομάδας Πυροσβεστών Δυτικής Θεσσαλίας και της ομάδας ΙΡΑ Friends που συγκροτήθηκε με φίλους της Ένωσης από την περιοχή μας.
Οι ομάδες με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, στο περιθώριο των αγώνων, περιηγήθηκαν τόσο στην πόλη, όσο και σε άλλες, πανέμορφες περιοχές της Καρδίτσας, όπως το Μουζάκι και τη Λίμνη Πλαστήρα και φυσικά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την καρδιτσιώτικη φιλοξενία και κουζίνα, αλλά και ένα μοναδικό μπάρμπεκιου που διοργανώθηκε μετά τη λήξη των αγώνων της πρώτης ημέρας στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας «Πανελλήνιος Καρδίτσας», στην κοινότητα Σταυρού.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος οι ομάδες, μετά από ωραίους αγώνες που έδωσαν την πρώτη μέρα στο γήπεδο του Πανελληνίου, κατέληξαν τη δεύτερη ημέρα στη νοκ άουτ φάση που έγινε στο γήπεδο Μουζακίου να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μετά από συναρπαστικούς αγώνες, αρκετοί από τους οποίους κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, αυτό τελικά κατέληξε στα χέρια των Σέρβων της ομάδας IPA Nis Žandarmerija, η οποία στον τελικό νίκησε με 1-0 την ομάδα της IPA Καρδίτσας, με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται στο τέλος της αναμέτρησης. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ΙΡΑ Ακαρνανίας.
Οι απονομές έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Κων/νο Τέλιο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας, Ταξίαρχο κ. Στυλιανό Μπιλιάλη. Το παρών κατά τη διάρκεια του τουρνουά έδωσε επίσης ο πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ, κ. Βλάσης Βαλατσός, με μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών διοικήσεων της χώρας μας και του σέρβικου εθνικού τμήματος ΙΡΑ, εκπρόσωπος του εθνικού τμήματος ΙΡΑ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και φυσικά το επίτιμο μέλος της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ηγούμενος της Μονής Σπηλιάς. Το βράδυ της τελευταίας ημέρας, η τοπική μας διοίκηση παρέθεσε επίσημο δείπνο σε όλους τους συμμετέχοντες στην περιοχή του Μουζακίου.
Το 6ο Κύπελλο Φιλίας ΙΡΑ Νις – Καρδίτσας, συνδιοργανώθηκε με την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, ενώ είχε επίσης την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, του Αστικού Κτελ Καρδίτσας και της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρήσεων Γιαννακός Μεταφορές – Γερανοί, e-school, Κρέατα Μπακρατσάς, ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ (νερό Θεόνη), οινοποιείο Monsieur Nicolas, Tavropos activities, τυροκομικά Κίσσας, Meat Hall Καλλιάγρας, coca – cola 3E, πιτσαρία Capricciosa, ξενοδοχεία Νεβρός στο Νεοχώρι και SARISA στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, πρατήριο καυσίμων SHELL – Μουταρέλος Πέτρος, Μπουτίκ κρεάτων Ψαρρής, εστιατόριο Ψeatόπολις, σαλάτες 3Π, Fontaine Brunch – Patisserie, κτήμα Χαλίλη και φυσικά της ακαδημίας Πανελλήνιος Καρδίτσας, όπως και φυσικά όλων όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διεξαγωγή του κυπέλλου και στους οποίους απευθύνονται θερμές ευχαριστίες.

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 20.00
Σελήνη
27 ημερών
362 π.Χ.
Ο Επαμεινώνδας νικά στη Μαντίνεια τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους.
1570
Μανιάτες, Κυθήριοι και Βενετοί κυριεύουν και κατεδαφίζουν το τουρκικό ορμητήριο στην Μάνη, το Πόρτο Κάγιο.
1821
Απελευθέρωση της Μονεμβασιάς.
1822
Στον Πέτα της Άρτας 7.500 Τούρκοι επιτίθενται στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα του Μαυροκορδάτου και το συντρίβουν.
1921
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κιουτάχεια.
1943
Δύναμη 5.000 ανταρτών του ΕΔΕΣ αρχίζει εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"