Σωματική υγεία: Όταν ατονεί… «παρασύρει» και την ψυχική

altΝέα έρευνα ρίχνει φως στην πολυσυζητημένη σύνδεση ανάμεσα στην σωματική υγεία και την ψυχική.
 
Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αποκαλύπτουν πολλά μυστήρια του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της επιρροής που έχουν οι σκέψεις και η ψυχική κατάσταση ενός ατόμου στην σωματική του υγεία. 
Τώρα νέα έρευνα υποδηλώνει ότι η κακή σωματική υγεία θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός δείκτης προβλημάτων ψυχικής υγείας, πιο ισχυρός ακόμα και από τις εγκεφαλικές μαγνητικές τομογραφίες.
Η σύνδεση της ψυχικής και της σωματικής υγείας πρόκειται για ζήτημα που έχει διερευνηθεί εδώ και καιρό από τους επιστήμονες. Η δυνατότητα αποσαφήνισης της μίας μέσω της άλλης φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει τόσο τους επαγγελματίες υγείας όσο και τους ασθενείς.
 
Τι αποκάλυψε η νέα έρευνα για την σύνδεση σωματικής – ψυχικής υγείας
Για να επεκτείνουν τον αυξανόμενο όγκο έρευνας σχετικά με την σύνδεση σωματικής και ψυχικής υγείας, ερευνητές στην Αυστραλία χρησιμοποίησαν τράπεζες δεδομένων ενηλίκων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Η μελέτη συνέκρινε σχεδόν 86.000 άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές με τον ίδιο περίπου αριθμό ατόμων που δεν είχαν. Οι ψυχιατρικές διαταραχές κυμαίνονταν από νευροψυχιατρικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής, έως την κατάθλιψη και τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Πανσέληνος
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!