Μαθαίνουμε στα παιδιά γιατί είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια

altΕύκολοι τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά, ειδικά νηπιακής ηλικίας, να καταλάβουν γιατί είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας.
Έμφυτη τάση των παιδιών, ειδικά κατά την νηπιακή ηλικία, είναι να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους, αγγίζοντας οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμά τους, καθώς θέλουν να επεξεργαστούν τα αντικείμενα που βλέπουν.

Πολλές είναι οι προσπάθειες των γονιών, από την άλλη, να περιορίσσυν τις κινήσεις των παιδιών με στόχο να διατηρηθούν καθαρά και ασφαλή. Για τα μικρά παιδιά, ωστόσο, το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους με ελευθερία κινήσεων όχι μόνο τα βοηθά να εξερευνήσουν αλλά συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σημαντικό, όμως, να βρεθεί μια χρυσή τομή που να περιλαμβάνει την εξερεύνηση αλλά και την ασφάλεια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ακολουθώντας πάντα τον κανόνα, που μας υπαγορεύει να πλένουμε τα χέρια μας.

Γιατί είναι σημαντικό;
Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί μία από τις συνήθειες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, καθώς είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποφύγουμε τις μολύνσεις από διάφορα μικρόβια ή παθογόνους μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάμε ότι αυτήν την στιγμή αποτελεί το βασικότερο μέτρο για να προστατευθούμε ενάντια στον νέο κοροναϊό. Ως γονείς, θα ήταν καλό να διδάξετε στο παιδί ότι το πλύσιμο των χεριών είναι εξίσου σημαντικό με το μπάνιο αλλά και με το πλύσιμο των δοντιών. Πώς μπορούμε λοιπόν, να βοηθήσουμε το παιδί να το εντάξει στην ρουτίνα του;

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.52
Σελήνη
10 ημερών
1770
Γεννάται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
1821
Οι οπλαρχηγοί Βασ. Μπούσδος και Ι. Λάππας εισέρχονται στην Θήβα, εκδιώκουν τους Τούρκους και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
Τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στην Πάτρα, πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε βιασμούς και άγριες σφαγές Ελλήνων.
Η Σημαία της Επαναστάσεως υψώνεται στα νησιά Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα και Σαλαμίνα.
1822
Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του χωριού Άγιος Γεώργιος και σφάζουν 2.300 Χιώτες και Σαμιώτες.
1897
Ελληνική δύναμη εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και καταλαμβάνει το ύψωμα Ανάληψη.
1944
Τμήμα 30 Ιερολοχιτών απελευθερώνει από τους Γερμανούς τους Έλληνες ομήρους που εκρατούντο στο Διδασκαλείο της Μυτιλήνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!