Μπορεί ο υγιεινός τρόπος ζωής να μας προστατεύσει από την άνοια;

altΈνα ακόμη όφελος του υγιεινού τρόπου ζωής έρχεται να αποκαλύψει νέα βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας ακόμη και αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.Μάλιστα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο κίνδυνος μειώθηκε κατά ένα τρίτο! Από την πλευρά τους, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Έξετερ, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της μελέτης τους.
 
Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Διάσκεψη της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 196.383 ανθρώπων ηλικίας 64 ετών και άνω, στη Βρετανία και οι επιστήμονες βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες ανάλογα με τον τρόπο ζωής που ακολούθησαν: αν γυμνάζονταν, αν πρόσεχαν τη διατροφή τους, αν ήταν καπνιστές και εάν έπιναν αλκοόλ. Αυτοί λοιπόν που πήραν τις καλύτερες βαθμολογίες ήταν, για παράδειγμα, όσοι έκαναν ποδήλατο με φυσιολογικό ρυθμό για 2,5 ώρες την εβδομάδα, ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή (με περισσότερες από 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, ψάρι 2 φορές την εβδομάδα και σπανίως επεξεργασμένο κρέας), δεν κάπνιζαν και έπιναν έως 1 ποτήρι μπίρα ημερησίως.
 
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!