Γεμιστά κεκάκια με πράλινα και ινδοκάρυδο: Το λαχταριστό σνακ που συνοδεύει τέλεια τον καφέ σου

altΑπό όλα τα γλυκά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το κέικ είναι το αγαπημένο μας.
Είναι μια εύκολη επιλογή, με απίθανη γεύση, που είναι πραγματικά παντός καιρού. Απολαμβάνουμε ένα κομμάτι κέικ είτε το πρωί είτε το απόγευμα με τον καφέ μας και νιώθουμε αμέσως πολύ καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

Μια μπουκιά από ένα λαχταριστό, αφράτο κέικ είναι όνειρο!
Αν σου αρέσει το κέικ, σίγουρα θα λατρέψεις αυτά τα μικρά γεμιστά κεκάκια με πράλινα και ινδοκάρυδο που φτιάχνει ο Δημήτρης Μακρυνιώτης.
Ο γνωστός pastry chef μοιράστηκε την απίθανη συνταγή του για lamingtons, που είναι ατομικά κεκάκια και μας έρχονται από την Αυστραλία.
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θεϊκό! Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φας μόνο ένα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
220 γρ. ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
120 ml γάλα πλήρες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια

Για το σιρόπι κακάο
90 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml νερό
30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τη γέμιση
Πραλίνα φουντουκιού
Για το γαρνίρισμα
Ινδοκάρυδο

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "bovary.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!