Αυτό το ξέρατε για τις πικρές τροφές;

altΣύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές πικρές τροφές μας κάνουν πολύ μεγαλύτερο καλό από το να ικανοποιήσουν απλώς τη γεύση μας, αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία να το κάνουν.
Οι πικρές τροφές και τα βότανα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πεπτικών υγρών και την υποστήριξη της πέψης, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν και τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα μας, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων και τη ροή της χολής.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι όσο καλύτερα χωνεύουμε το φαγητό μας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσουμε από αυτό. Αν κάποιος παρουσιάζει πεπτικά προβλήματα, πολλοί ειδικοί συνιστούν, μάλιστα, να δοκιμάσει κάποια πικρή τροφή, όπως π.χ. σαλάτα με ταραξάκο (γνωστό και ως ραδίκι του βουνού) πριν από ένα μεγάλο γεύμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "clickatlife.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
16 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!