«Διδάσκουμε» κανόνες υγιεινής

altΗ διδασκαλία των βασικών κανόνων της σωστής προσωπικής υγιεινής είναι σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή. Ιδιαίτερα αυτόν τον χειμώνα με την πανδημία του κορωνοϊού να απειλεί την υγεία μας, η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας υγιεινής είναι πιο επιτακτική και χρήσιμη από ποτέ.

Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία στα παιδιά να φροντίζουν την υγιεινή τους, θα τους ενσταλάξουμε καλές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.
Ορίστε λοιπόν οι βασικοί κανόνες υγιεινής που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας.

Πλένουμε σωστά τα χέρια μας
Το τακτικό και σωστό πλύσιμο χεριών, ίσως η πιο σημαντική συνήθεια υγείας και υγιεινής που μπορεί να έχει κανείς, αφού συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη ασθενειών και την αποτροπή της εξάπλωσης των μικροβίων. Επίσης, πρέπει να διατηρούμε τα νύχια του παιδιού καλά κομμένα και καθαρά, ενώ αν έχει τη συνήθεια να τρώει τα νύχια του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνθέσεις που αποτρέπουν την ονυχοφαγία.
Οσον αφορά το πλύσιμο των χεριών, υπάρχουν δύο τύποι παιδιών: αυτά που το λατρεύουν και αυτά που το μισούν. Οσα το λατρεύουν μπορεί να σπαταλούν λίγο σαπούνι παραπάνω, αλλά τουλάχιστον τα χεράκια τους είναι καθαρά. Βέβαια, ακόμη κι αν το μικρό μας αντιπαθεί το πλύσιμο των χεριών, πρέπει να το κάνει βασικό μέρος της ρουτίνας του.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.29
Πρώτο Τέταρτο
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1878
Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
1943
Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
1944
Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…