Πώς θα ενθαρρύνετε το φανταστικό παιχνίδι του παιδιού

altΤο παιχνίδι προσποίησης επιτρέπει στα παιδιά να δοκιμάσουν νέους ρόλους για τους εαυτούς τους (όπως υπερήρωες, πριγκίπισσες, άγρια ζώα ή ακόμη και γονείς) και επιτρέπει τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Αλλά τους βοηθά επίσης να αντιμετωπίσουν ένα άλλο εμπόδιο στα προσχολικά χρόνια, τα έντονα συναισθήματα.

Ο αυτοέλεγχος είναι μια δύσκολη ικανότητα και παίζοντας βοηθά τα παιδιά να το εξασκούν καθώς και να παίζουνπαρά την απογοήτευση που μπορεί να δημιουργηθεί.

Πώς θα ενθαρρύνετε το φανταστικό παιχνίδι
To φανταστικό παιχνίδι ξεκινά στο μυαλό ενός παιδιού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ενθαρρύνετε τα παιδιά:

*Συνεχίστε το
Αν τα παιδιά πηδούν στον αέρα και σας λένε ότι πετάνε, τότε μην τους πείτε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Αντ ‘αυτού, τροφοδοτήστε τη φαντασίωση: «Ουάου, είστε τόσο ψηλά! Τι μπορείτε να δείτε στο έδαφος; Ίσως πρέπει να ξεκουραστείτε σε αυτό το ωραίο σύννεφο».

*Επιλέξτε κλασικά παιχνίδια
Τα μπλοκ, οι κούκλες, οι τέχνες και τα χειροτεχνήματα είναι όλα παιχνίδια που απαιτούν δημιουργικότητα και, ως εκ τούτου, ενισχύουν την φαντασία.

*Περιορίστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια
Είτε πρόκειται για φορητό σύστημα ψυχαγωγίας είτε για φορητό υπολογιστή, προσπαθήστε να αποφύγετε παιχνίδια που χρειάζονται μπαταρίες. Η δημιουργικότητα σταματά όταν το παιχνίδι σταματά και όχι το παιδί, επομένως το παιχνίδι το κατευθύνει.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.29
Πρώτο Τέταρτο
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1878
Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
1943
Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
1944
Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…