Τα δύο μυστικά για την καλή ψυχική υγεία του εφήβου

altΘέλετε να φροντίσετε την ψυχική υγεία των παιδιών; Αυτά είναι τα δύο μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, σύμφωνα με τους ερευνητές.Νέα επιστημονική μελέτη από τους ερευνητές του University of British Columbia, υποστηρίζει ότι οι έφηβοι, ειδικά τα κορίτσια, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία όταν περνούν περισσότερο χρόνο συμμετέχοντας σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως τα αθλήματα και η τέχνη και λιγότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες.
 
Ψυχική ευεξία; Λιγότερος χρόνος μπροστά σε οθόνες
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine, ξοδεύοντας λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη – κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο και τα social media ή παίζοντας video games – συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και αισιοδοξίας στη ζωή, και χαμηλότερα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών. Ομοίως, η εξωσχολική συμμετοχή συσχετίστηκε με καλύτερα επίπεδα ψυχικής ευεξίας. «Παρόλο που πραγματοποιήσαμε αυτήν τη μελέτη πριν από την πανδημία της Covid-19, τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά τώρα που τα παιδιά πιθανότατα να παιρνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες» επισημαίνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Eva Oberle, επίκουρη καθηγήτρια στο University of British Columbia.

 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.25
Δύση: 19.43
Τελευταίο Τέταρτο
1571
Μετά από πολιορκία, οι Τούρκοι καταλαμβάνουν από τους Ενετούς την Αμμόχωστο.
1821
Εκδίδεται στην Καλαμάτα η πρώτη εφημερίδα των Ελλήνων επαναστατών με τίτλο "Σάλπιγξ Ελληνική".
1859
Θεμελιώνεται η Ακαδημία Αθηνών.
1921
Αρχίζει η ηρωική προέλαση της Ελληνικής Στρατιάς Μικράς Ασίας προς τον Σαγγάριο ποταμό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.