Τα δύο μυστικά για την καλή ψυχική υγεία του εφήβου

altΘέλετε να φροντίσετε την ψυχική υγεία των παιδιών; Αυτά είναι τα δύο μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, σύμφωνα με τους ερευνητές.Νέα επιστημονική μελέτη από τους ερευνητές του University of British Columbia, υποστηρίζει ότι οι έφηβοι, ειδικά τα κορίτσια, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία όταν περνούν περισσότερο χρόνο συμμετέχοντας σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως τα αθλήματα και η τέχνη και λιγότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες.
 
Ψυχική ευεξία; Λιγότερος χρόνος μπροστά σε οθόνες
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine, ξοδεύοντας λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη – κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο και τα social media ή παίζοντας video games – συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και αισιοδοξίας στη ζωή, και χαμηλότερα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών. Ομοίως, η εξωσχολική συμμετοχή συσχετίστηκε με καλύτερα επίπεδα ψυχικής ευεξίας. «Παρόλο που πραγματοποιήσαμε αυτήν τη μελέτη πριν από την πανδημία της Covid-19, τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά τώρα που τα παιδιά πιθανότατα να παιρνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες» επισημαίνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Eva Oberle, επίκουρη καθηγήτρια στο University of British Columbia.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».