Εμμηνόπαυση: Τα γνωστά και τα αναπάντεχα συμπτώματα

altΗ εμμηνόπαυση σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες μεταβάσεις της ζωής μας και φέρνει μαζί της ένα πλήθος από γνωστά και αναπάντεχα συμπτώματα.

Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντάς τα, μπορούμε να απολαύσουμε την καθημερινότητά μας όσο και πριν – αν όχι περισσότερο.

Μαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία να αντιμετωπίζουμε την εμμηνόπαυση ως κάτι δυσάρεστο και τρομακτικό, και να παρακολουθούμε τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι την έλευσή της. Iσως αυτός να είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες, όταν εν τέλει αρχίζουν να παρατηρούν τις αλλαγές που φέρνει στο σώμα τους, θεωρούν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι… υπομονή. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι αντιμετωπίσιμα – και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Φτάνει να ξέρουμε πώς να τα αναγνωρίσουμε και να ακολουθούμε τα κατάλληλα βήματα.

Κι όμως, φταίει η εμμηνόπαυση…
…για τη δυσκολία συγκέντρωσης
Μια μόνιμη αφηρημάδα, ξεχασμένα ραντεβού και καθημερινές εργασίες που απαιτούν διπλάσιο χρόνο από το φυσιολογικό. Οχι, η δυσκολία σας να συγκεντρωθείτε δεν ήρθε για να μείνει. Απλώς ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια ζωή με λιγότερο οιστρογόνο. Ως τότε, μπορείτε να τον βοηθήσετε με ασκήσεις που οξύνουν τις γνωστικές λειτουργίες, να προσπαθήσετε να περιορίσετε το άγχος στην καθημερινότητά σας και να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις σημειώνοντας όλες τις σημαντικές σας υποχρεώσεις σε post-it ή στο ημερολόγιο του κινητού σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».