Ταξιδιωτική απάτη με πολυτελή σαλέ

altΓνωστή παρουσιάστρια έδωσε 450 ευρώ για να εξασφαλίσει τη διαμονή της σε πολυτελές σαλέ της Ελβετίας. Αλλη, επίσης προβεβλημένη, έδωσε 100 ευρώ για σπίτι στον Παρνασσό. Ενα ακόμη τηλεοπτικό πρόσωπο κατέβαλε 200 ευρώ για εκδρομή στο Λονδίνο. Oταν όμως έφτασε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει, διαπίστωσε ότι ακόμη και οι κάρτες επιβίβασης, που του είχαν σταλεί μέσω μέιλ, ήταν πλαστές!

Χειμωνιάτικες νύχτες σε λουξ σαλέ που θα κόστιζαν ακόμη και 1.000 ευρώ την ημέρα, μέσα από τις ψεύτικες αγγελίες μπορεί να διατίθενται ακόμη και 300 ευρώ.
Είναι μερικά από τα 50.000 θύματα της απάτης-μαμούθ με δήθεν εορταστικές προσφορές διακοπών που προσφέρουν επιτήδειοι στο διαδίκτυο.
Με αγγελίες και αναρτήσεις σε δεκάδες ιστοσελίδες, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι απατεώνες πείθουν ανυποψίαστους πελάτες με χαμηλές τιμές και μετά... γίνονται καπνός.
Το φαινόμενο καταγράφεται όλον τον χρόνο, αλλά εν όψει Χριστουγέννων, υπολογίζεται ότι οι ψεύτικες ιστοσελίδες με τις υπερπροσφορές ξεπερνούν τις 150! Καθημερινές είναι οι καταγγελίες εξαπατημένων που φτάνουν στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού οι ιστοσελίδες που διαφημίζουν πάμφθηνες διακοπές τόσο στο εξωτερικό όσο και σε προορισμούς στην Ελλάδα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι μηνύσεις που κατατίθενται γιατί τα ποσά είναι σχετικά μικρά -κυμαίνονται συνήθως από 100 μέχρι 500 ευρώ- και αν συνυπολογίσει κανείς και το κόστος της μήνυσης (100 ευρώ), δεν προτιμάται. «Είναι από τη μία η ανωνυμία του Ιντερνετ και από την άλλη η έλλειψη πλαισίου τιμωρίας των επιτηδείων που ευνοεί αυτά τα κρούσματα απάτης», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Tα κυκλώματα δίνουν «προσφορές» διακοπών σε σαλέ στην Ελβετία ή την Αυστρία με 300 ή 500 ευρώ. Χειμωνιάτικες νύχτες στο Γκντανσκ, που θα κόστιζαν ακόμη και 1.000 ευρώ την ημέρα ή τις δύο μέρες, μέσα από τις απατηλές αγγελίες μπορεί να διατίθενται ακόμη και 300 ευρώ. Επίσης, νοικιάζουν σπίτια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ανάλογα με τις... ανάγκες της σεζόν.
Κάποια τέλος, «αναλαμβάνουν» και την έκδοση αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, φέρνοντας τα θύματά τους προ τρομακτικής εκπλήξεως, όταν διαπιστώνουν ότι ακόμη και τα εισιτήρια είναι πλαστά.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα κυκλώματα αναρτούν αγγελίες με απατηλό και παραπλανητικό περιεχόμενο προκειμένου να «ψαρέψουν» τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν προκαταβολές αλλά και προσωπικά στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.
Για να είναι πιο πειστικές οι σελίδες αυτές, αναφέρονται στη μεσολάβηση γνωστών επιχειρηματικών ιστοσελίδων, ενώ περαιτέρω πληροφορίες στα θύματά τους δίνουν μόνο μέσω μέιλ, προφανώς για να μη γίνεται εύκολα ο εντοπισμός τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στo “ethnos.gr” (εδώ) 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.04
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ψαριανοί πυρπολητές πυρπολούν τουρκικό δίκροτο στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Χανιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».