Ειδήσεις

Χριστούγεννα βυθισμένα στο πένθος και στη σιωπή στη Βηθλεέμ

altΣτη «σκιά» του πολέμου στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, το άλλοτε γιορτινό κλίμα, τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, το γιγάντιο δέντρο που κοσμούσε την κεντρική Πλατεία της πόλης έδωσε τη θέση του στο πένθος και τη σιωπή.

Οι προσευχές, συμπεριλαμβανομένης της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας της Εκκλησίας της Γέννησης, εξακολουθούν να γίνονται παρουσία του Λατίνου Πατριάρχη της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά οι εορτασμοί έχουν πιο αυστηρά θρησκευτικό χαρακτήρα συγκριτικά με τους εορτασμούς που πραγματοποιούνταν κάποτε στη Βηθλεέμ.

«Θέλουμε ζωή, όχι θάνατο»
Οι Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν σιωπηλά στους δρόμους, ενώ κάποτε μια μπάντα σκόρπιζε χαρά και κατάνυξη με τους ήχους της. Μερικοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφε: «Θέλουμε ζωή, όχι θάνατο».
«Το μήνυμα της Βηθλεέμ είναι ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας» λέει ο Σαλμάν. «Και αυτές τις μέρες, στέλνουμε επίσης το μήνυμά μας στον κόσμο: ειρήνη και ελπίδα, αλλά επιμένουμε ότι ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει να τελειώσουν τα δεινά του παλαιστινιακού λαού».
«Θα υπήρχαν φώτα παντού. Θα υπήρχε μια κεντρική σκηνή όπου θα ερμηνεύονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια» λέει από την πλευρά της στο Al Jazeera, η Νίντα Ιμπραχήμ.

Περισσότερα στην cnn.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
3 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!