Σιδέρης Δημήτρης*: Τα προβλήματα της χώρας και η καταρρέουσα κυβέρνηση»

Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι η συγκυβέρνηση έχει προ πολλού πάψει να κυβερνά. Κανένα πρόβλημα, από τα πιο μικρά ως τα πιο κρίσιμα δεν αντιμετωπίζονται, ούτε υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν, από την καταρρέουσα κυβέρνηση.

Όλοι, ακόμα και αυτή η ίδια συγκυβέρνηση, παραδεχονται ότι από τη φάση της στασιμότητας που χαρακτηρίζει όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα βγούμε μόνο με εκλογές. Εκλογές που για λόγους κομματικής σκοπιμότητας της συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και όχι συνταγματικής επιταγής τοποθετούνται κατόπιν της αναμενόμενης Προεδρικής εκλογής, περιμένοντας κάποιο θαύμα…!!!!
Βέβαια μπορεί η συγκυβέρνηση να έχει παραιτηθεί από την άσκηση ακόμα και των τυπικών της καθηκόντων, δεν έχει όμως καθόλου παραιτηθεί από την αλόγιστη χρησιμοποίηση της εξουσίας, την οποία και δεν διαθέτει, για την αναπαραγωγή μιάς νέας εκλογικής δύναμης.
Ότι συμβαίνει αυτό τον καιρό, ότι προτείνεται και ότι εκδηλώνεται από την πλευρά της, μοναδικό στόχο έχουν την επιρροή της στις πολιτικές εξελίξεις. Καμμιά σχέση δεν έχει η συγκυβέρνηση με τα πραγμαστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της, αφού όλα έχουν υποταχτεί στην κομματική σκοπιμότητα και την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των Τροϊκανών.
Δεν σέβεται, η συγκυβέρνηση, τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού , δηλαδή τους κανόνες της Δημοκρατίας, τους Συνταγματικούς θεσμούς, που αποτελούν τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ποτέ στη χώρα μας, οι θεσμοί δεν γνώρισαν τέτοια καταράκωση όπως αυτή που γνωρίζουν σήμερα, εκτός δικτατορικών καταστάσεων.
Ποτέ στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, δεν ασκήθηκε η εξουσία, με μεθόδους οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της κατάχρησής της.
Η συγκυβέρνηση είναι επίσης υπεύθυνη, για το όργιο παραπληροφόρησης από τα κρατικά μέσα και τα φιλικά προς αυτή, παραβιάζοντας τις στοιχειώδεις ελευθερίες των πολιτών, για την εγκυρη και εγκαιρη ενημέρωσή τους.
Τελευταίο δείγμα η άρνηση της τηλεοπτικής παρουσίας – ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω μαρτυρούν στοιχεία πολιτικής σήψης με στόχο να επιζήσουν στην εξουσία, μερικούς μήνες ακόμα, απεμπολώντας ακόμα κάθε εναπομείναν προοδευτικό χαρακτηριστικό.
Γι΄αυτό δεν είναι υπερβολή να λεχθεί, ότι σήμερα, μόνο ο λόγος της Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ - έχει τη λογική απάντηση, με το πρόγραμμά του για την κάθαρση και εξυγίανση του σημερινού ζοφερού πολιτικού κλίματος .
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλαίσιο σύγχρονων αντιλήψεων , μπορεί να λειτουργήσει σαν δύναμη φρόνησης και προώθησης επιλογών, απαλλάσοντας το λαό από τις δαγκάνες της Τρόικας και των υποτακτικών της Σαμαρά & Βενιζέλου.
 
Κύριοι.
Είστε η ντροπή του λαού και της χώρας. Φ Υ Γ Ε Τ Ε …….

Σιδέρης Δημήτρης
Αντιστασιακός μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»