Σιδέρης Δημήτρης*: Τα προβλήματα της χώρας και η καταρρέουσα κυβέρνηση»

Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι η συγκυβέρνηση έχει προ πολλού πάψει να κυβερνά. Κανένα πρόβλημα, από τα πιο μικρά ως τα πιο κρίσιμα δεν αντιμετωπίζονται, ούτε υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν, από την καταρρέουσα κυβέρνηση.

Όλοι, ακόμα και αυτή η ίδια συγκυβέρνηση, παραδεχονται ότι από τη φάση της στασιμότητας που χαρακτηρίζει όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα βγούμε μόνο με εκλογές. Εκλογές που για λόγους κομματικής σκοπιμότητας της συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και όχι συνταγματικής επιταγής τοποθετούνται κατόπιν της αναμενόμενης Προεδρικής εκλογής, περιμένοντας κάποιο θαύμα…!!!!
Βέβαια μπορεί η συγκυβέρνηση να έχει παραιτηθεί από την άσκηση ακόμα και των τυπικών της καθηκόντων, δεν έχει όμως καθόλου παραιτηθεί από την αλόγιστη χρησιμοποίηση της εξουσίας, την οποία και δεν διαθέτει, για την αναπαραγωγή μιάς νέας εκλογικής δύναμης.
Ότι συμβαίνει αυτό τον καιρό, ότι προτείνεται και ότι εκδηλώνεται από την πλευρά της, μοναδικό στόχο έχουν την επιρροή της στις πολιτικές εξελίξεις. Καμμιά σχέση δεν έχει η συγκυβέρνηση με τα πραγμαστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της, αφού όλα έχουν υποταχτεί στην κομματική σκοπιμότητα και την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των Τροϊκανών.
Δεν σέβεται, η συγκυβέρνηση, τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού , δηλαδή τους κανόνες της Δημοκρατίας, τους Συνταγματικούς θεσμούς, που αποτελούν τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ποτέ στη χώρα μας, οι θεσμοί δεν γνώρισαν τέτοια καταράκωση όπως αυτή που γνωρίζουν σήμερα, εκτός δικτατορικών καταστάσεων.
Ποτέ στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, δεν ασκήθηκε η εξουσία, με μεθόδους οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της κατάχρησής της.
Η συγκυβέρνηση είναι επίσης υπεύθυνη, για το όργιο παραπληροφόρησης από τα κρατικά μέσα και τα φιλικά προς αυτή, παραβιάζοντας τις στοιχειώδεις ελευθερίες των πολιτών, για την εγκυρη και εγκαιρη ενημέρωσή τους.
Τελευταίο δείγμα η άρνηση της τηλεοπτικής παρουσίας – ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω μαρτυρούν στοιχεία πολιτικής σήψης με στόχο να επιζήσουν στην εξουσία, μερικούς μήνες ακόμα, απεμπολώντας ακόμα κάθε εναπομείναν προοδευτικό χαρακτηριστικό.
Γι΄αυτό δεν είναι υπερβολή να λεχθεί, ότι σήμερα, μόνο ο λόγος της Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ - έχει τη λογική απάντηση, με το πρόγραμμά του για την κάθαρση και εξυγίανση του σημερινού ζοφερού πολιτικού κλίματος .
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλαίσιο σύγχρονων αντιλήψεων , μπορεί να λειτουργήσει σαν δύναμη φρόνησης και προώθησης επιλογών, απαλλάσοντας το λαό από τις δαγκάνες της Τρόικας και των υποτακτικών της Σαμαρά & Βενιζέλου.
 
Κύριοι.
Είστε η ντροπή του λαού και της χώρας. Φ Υ Γ Ε Τ Ε …….

Σιδέρης Δημήτρης
Αντιστασιακός μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
21 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».