Δημοτικά σχολεία - παιδικοί σταθμοί: Ολοταχώς για άνοιγμα την 1η Ιουνίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα γυμναστήρια

Η 1η Ιουνίου είναι πλέον η πιο πιθανή ημερομηνία, για την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών, πίσω στα θρανία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως υπογράμμισε, τις τελικές αποφάσεις, θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις που θα υπάρξουν από τους λοιμωξιολόγους.

«Αυτή την στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε, «όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό». Υπενθυμίζεται, ότι μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Αναφερόμενος στα γυμναστήρια, τόνισε ότι ο αρχικός σχεδιασμός είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, αν οι συνθήκες στη χώρα μας  εξακολουθήσουν να είναι καλές. Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν την Δευτέρα (25/5) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ανέφερε ότι θα υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους, χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!