Ειδήσεις

Πασχαλινή αγορά: Συνεχείς έλεγχοι για συγκράτηση των τιμών και διασφάλιση της ποιότητας

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση για το καλάθι του Πάσχα και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει. Στόχος των υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διατήρηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα ενόψει και των εορτών.
Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο το οικονομικό επιτελείο και τις ελεγκτικές αρχές είναι τα αμνοερίφια, καθώς φέτος το ορθόδοξο και το καθολικό Πάσχα συμπίπτουν. Αυτός είναι και ο λόγος που όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος στην ασχροκέρδεια.

Αυτή την αισχροκέρδεια θέλει να προλάβει και να χτυπήσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Γι’ αυτό και οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς από αύριο κιόλας στις αγορές, στους τόπους όπου γίνεται εμπόριο αμνοεριφίων αλλά κυρίως στα σύνορα, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο αμνοερίφια που έρχονται από το εξωτερικό, κυρίως από βαλκανικές χώρες, να βαφτίζονται ελληνικά με πολλούς περίεργους και παράνομους τρόπους. Αισχοκέρδεια και ελληνοποίηση αμνοεριφίων λοιπόν μπαίνουν πλέον για τα καλά στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σχετικά με το «καλάθι του Πάσχα», όπως όλα δείχνουν, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση, στην οποία θα καθορίζεται και η ημερομηνία εφαρμογής του, με πιθανότερη έναρξής του την εβδομάδα πριν από από τη Μεγάλη.
Το «καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει σίγουρα το αρνί, το κατσίκι, τα αυγά, η σοκολάτα, η τιμή της οποίας έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα, και πιθανότατα και τα τσουρέκια.

Πηγή aftodioikisi.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
454 π.Χ.
Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο.
311 π.Χ.
Ήττα των Ελλήνων από τους Καρχηδονίους στην Ιμέρα της Σικελίας.
275 π.Χ.
Ήττα του Βασιλέως Πύρρου της Ηπείρου από τους Ρωμαίους στο Βενεβέντο της Ιταλίας.
763
Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε΄ κατατροπώνει τους Βουλγάρους στην μάχη της Αγχιάλου.
1800
Ο Αλή πασάς επιτίθεται ανεπιτυχώς κατά του Σουλίου.
1907
Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει την βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του διαβόητου κομιτατζή Χαψάσκι.
1913
Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας.
1921
Απελευθερώνεται από την VI Μεραρχία το Ακροϊνό (Αφιόν Καραχισάρ), μετά από σκληρότατο αγώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!