με έργο 300.000 ευρώ από το Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
 

Πεζοπορικές διαδρομές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με  έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, από τον  δικαιούχο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας του  κορωνοιού,  όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κάθε ηλικίας,  αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα σε δραστηριότητες μέσα στη φύση, που προάγουν την σωματική και την ψυχική υγεία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό,  τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των  ανθρώπων και χρηματοδοτούμε  έργα  που  στηρίζουν το λαϊκό δρομικό κίνημα,  αναδεικνύουν   και προστατεύουν  τον φυσικό πλούτο της  Θεσσαλίας  και δημιουργούν  συνθήκες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του πεζοπορικού  τουρισμού. Συντηρούμε και  καθαρίζουμε  τα μονοπάτια  στο Νότιο Πήλιο, ώστε οι περιπατητές  να κινούνται στο βουνό  με ασφάλεια, σε καθαρές και σημασμένες διαδρομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα μονοπάτια που συντηρούνται
Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε μονοπατικές διαδρομές στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ενδεικτικά στις περιοχές: Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Νεοχώρι, Συκή, Ξινόβρυση, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκος, Προμύρι, Πλατανιάς, Τρίκερι, Αγ. Κυριακή.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε εργασίες για την συντήρηση  υφιστάμενων μονοπατιών,  μικρού πλάτους και σχετικά μικρών κλίσεων.   Γίνεται  αφαίρεση ξερών κατακείμενων ξυλωδών προϊόντων (κλαδιά, κορμοί) και λίθων, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή πεζοπορία ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα. Παράλληλα  γίνεται αφαίρεση νέων θάμνων που έχουν φυτρώσει στο ίχνος του μονοπατιού, κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή πεζοπορία και τεμαχισμός και απομάκρυνση πεσμένων κορμών. Όλα τα προϊόντα των καθαρισμών καθώς και προϋπάρχοντα απορρίμματα  απομακρύνονται, ώστε να μην δημιουργούνται σωρεύσεις εύφλεκτης ύλης και  αποτίθενται σε  προσδιορισμένες θέσεις.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Τελευταίο Τέταρτο
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!