Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες  ενίσχυσης ης οδικής ασφάλειας στο τμήμα Ζαγορά - Χορευτό  με πασσαλομπήξεις,  κατασκευή κεφαλοδέσμων, τοιχία αντιστήριξης και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία, εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, έχοντας σε εξέλιξη έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Πήλιο συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ. Παρεμβαίνουμε δίνοντας λύσεις, σε ένα  επιβαρυμένο κυκλοφοριακά δίκτυο,  που εκτός από τους  μόνιμους κατοίκους εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Συνεχίζουμε με ανθρώπινα έργα, γιατί τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Τελευταίο Τέταρτο
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!