Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  το έργο «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Ασφαλτικά Περιοχής Δήμου Νοτίου Πηλίου)», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, δρομολογούμε ένα  νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Νότιο Πήλιο, μετά τη θεομηνία του Απριλίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία, εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, δρομολογώντας έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Παρεμβάσεις
Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν βλάβες στο επαρχιακό  οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις του Απριλίου 2020, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης  και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων. Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών - καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση  σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης  βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία και  στύλοι επισήμανσης οριογραμμών. Για  την αποκατάσταση, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
-Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης  από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η  υπηρεσία.
-Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
-Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
-Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
-Αποκατάσταση των ερεισμάτων και της υπόβασης - βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!