Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για επικείμενη κατάργησή της Δ.Ο.Υ Τυρνάβου

Τύρναβος 
Η επικείμενη κατάργησή της Δ.Ο.Υ Τυρνάβου που προωθεί η κυβέρνηση , αφενός αποδυναμώνει την πόλη από υπηρεσίες και αφετέρου όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά και ακυρώνει την αποκέντρωση που δήθεν επαγγέλλεται ο Καλλικράτης.

Οι πολίτες θα αναγκάζονται να επισκέπτονται ανάλογες υπηρεσίες στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν, επιβαρυνόμενοι με το ανάλογο οικονομικό κόστος αλλά και σπατάλης χρόνου. Μάλλον η κυβέρνηση ταυτίζει την αναδιάρθρωση και αναδιάταξη των δημοσίων υπηρεσιών με την κατάργησή τους.
H ΔΟΥ Τυρνάβου εξυπηρετεί δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες φορολογουμένους πολλά φορολογικά γραφεία και η ενδεχόμενη κατάργηση της... θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες που εξυπηρετεί.
Η ανάταξη της οικονομίας μας,  θα επιτευχθεί και μέσα από την περιφερειακή ανάπτυξη , η ελληνική Περιφέρεια, και συγκεκριμένα ο διευρυμένος Δήμος Τυρνάβου , είναι όντως ένα δυναμικό παραγωγικό κέντρο της περιοχής μας, που χρειάζεται την ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών που θα παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.
Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της περαιτέρω ερήμωσης του τόπου, γιατί αποψιλώνοντας μια περιοχή από υπηρεσίες την αποδυναμώνεις οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά το βασικότερο είναι ότι χάνεται ανθρώπινο δυναμικό.
Eπειδή η κοινωνική διαβούλευση για την οποία τόσο κόπτεται η κυβέρνηση, μάλλον δεν ισχύει για όλα τα κοινωνικά ζητήματα , καλούμε όλους τους πολίτες , επαγγελματίες , βιοτέχνες , εμπόρους , όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες σε επαγρύπνηση.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
2 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.