Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη για τα ΤΕΙ

Άδικη και επιζήμια για τον τόπο μας και την πόλη μας χαρακτηρίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο του Παραρτήματος του ΤΕΙ Τρικάλων «Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων» και την μεταφορά του Τμήματος «Πολιτικών Δομικών Έργων» στη Λάρισα.

Οι τρικαλινοί πολίτες δεν αντέχουν άλλου τέτοιου είδους κρατικές αυταρχικές αποφάσεις, χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία και οι φορείς αυτής. Αποφάσεις με το έτσι θέλω του κάθε υπουργείου μόνο προβλήματα και αναστάτωση προκαλούν.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ζήτησε συνάντηση το συντομότερο προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφασή της. Παράλληλα θα επισκεφθεί όλα τα εν λόγω Τμήματα για να συζητήσει με τη Διοίκηση του ΤΕΙ, τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές και με όλους τους εργαζόμενους καθώς επίσης και με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
Ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία μας με αυτήν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  Oποιαδήποτε προσπάθεια να μπει λουκέτο στα ΤΕΙ των Τρικάλων ή να μεταφερθούν τα Τμήματά τους στη Λάρισα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά για την παραμονή των δύο αυτών Τμημάτων στα Τρίκαλα, τα οποία διαθέτουν πληρότητα σπουδαστών και ενισχύουν την τοπική αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει άλλη αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει τα ΤΕΙ και όποιος το κάνει θα μας βρει απέναντί του, με δυναμικούς αγώνες.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και του Νομού Τρικάλων να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και να αγωνιστούμε ώστε να αρθεί αυτή η άδικη και επιζήμια για τον τόπο μας απόφαση.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.