Ζημιές από χαλαζόπτωση σε Πλάτανο και Ρίζωμα

Τρίκαλα
Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Πλατάνου και Ριζώματος.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και ο οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και στους γεωπόνους να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.
Από τον επιτόπιο έλεγχο οι γεωπόνοι διαπίστωσαν ότι 3.000 περίπου στρέμματα με ακτινίδια, ελιές, σιτηρά και αμπέλια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση.
Από τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Τρικάλων ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ μέσω του οποίου έγινε αναγγελία των ανταποκριτών, προκειμένου οι πληγέντες παραγωγοί να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσουν οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν το γρηγορότερο δυνατό.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
2 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.