Ημερίδα για τα Γεωργικά Μηχανήματα

 •Διοργανώνει ο Δήμος Μουζακίου με την Ομάδα Φαναριωτών για την   Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου
•Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10.30 πμ στο Φανάρι

 

Η Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου και ο Δήμος Μουζακίου προχωρούν στη διοργάνωση νέας  Ημερίδας με θέμα «Γεωργικά Μηχανήματα – Νέες Τεχνολογίες» και κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Θεοφάνη Γέμτο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση αφορά τους αγρότες και κάθε νεοεισερχόμενο στη γεωργία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα Φαναρίου. Ώρα έναρξης 10.30 πμ.  Εδώ να σημειώσουμε ότι η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της κοινής προσπάθειας που καταβάλλουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των καλλιεργητών. Η θεματολογία της ημερίδας προέκυψε μέσα από το ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους στην προηγούμενη ημερίδα που αφορούσε τη στέβια.
“Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δήμος Μουζακίου, μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικών Θεμάτων και του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενημερώνουμε διαρκώς τους αγρότες μας και να τους στηρίζουμε στον αγώνα που δίνουν για επιβίωση στο Θεσσαλικό κάμπο. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι σ΄ αυτή την προσπάθεια έχουμε συνοδοιπόρους ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας, όπως είναι η Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου. Έτσι μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η πρώτη μας συνεργασία που αφορούσε τη στέβια, τώρα προχωράμε στη διοργάνωση ημερίδα με θέμα «Εκμηχάνιση και νέες τεχνολογίες στη γεωργία». Καλούμε όλους τους αγρότες και όχι μόνο να παραβρεθούν στην ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Φανάρι στις 10,30 το πρωί και να είναι σίγουροι πως θα ακούσουν ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών στο χωράφι όπως επίσης και τα γεωργικά μηχανήματα» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Το Πρόγραμμα Ημερίδας θα είναι το παρακάτω:
Θέμα: Εκμηχάνιση  και νέες τεχνολογίες στη γεωργία
(Γεωργικά Μηχανήματα – Νέες τεχνολογίες)
- 10:30 Προσέλευση

- 11:00 Εισαγωγικές ομιλίες

- 11:20  Εισαγωγή: Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας του ΠΘ. (Καθηγητής Θ.Γέμτος, Διευθυντής του Εργαστηρίου)

- 12:00 Συστήματα κατεργασίας του εδάφους για μείωση του κόστους και γεωργία φιλική προς το περιβάλλον. Νέες σπαρτικές για ακαλλιέργεια (Δρ Χρ. Καβαλάρης, Γεωπόνος, ΙΔΑΧ Εργαστηρίου)

- 12:20 Εκμηχάνιση καλλιεργειών οπωροκηπευτικών (Καθηγητής Θ.Γέμτος, Διευθυντής του Εργαστηρίου)

- 12:40 Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας: Εμπειρίες από εφαρμογές στην Ελλάδα  (Βασίλης Λιάκος, Υποψήφιος Διδάκτορας )

- 13:00 Εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής στη διαχείριση γεωργικού εξοπλισμού και αγροκτημάτων (Ζήσης  Τσιρόπουλος, Υποψήφιος Διδάκτορας)

- 13:20 Συζήτηση γύρω στη μια ώρα

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"