Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Έργο πολλαπλής σημασίας στον οικισμό των τσιγγάνων

altΤο «πράσινο» φως για την έναρξη κρίσιμων αποχετευτικών έργων στον οικισμό των τσιγγάνων – ρομά στους Σοφάδες που θα συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο με την ανάδοχο εταιρεία.

Η σύμβαση του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ-ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΦΑΔΩΝ» υπογράφτηκε παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑ Σοφάδων (κύριος του έργου) κ. Ιωάννη Κουτσομηλιά, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ευάγγελου Αραμπατζή και της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΣ κ. Μαρίας Καραγεώργου.
Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό, στοχεύει μεταξύ άλλων στην προστασία της δημόσιας υγείας και αφορά εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στον οριοθετημένο οικισμό των τσιγγάνων – ρομά στην πόλη των Σοφάδων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:
Τομή του οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη
Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων πλάτους έως 5,00 μ
Προμήθεια και τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων αποχέτευσης κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ 1916 ονομαστικής διαμέτρου Φ 800 mm, Φ 500 mm και Φ 400 mm πλήρως εγκυβωτισμένες σε σκυρόδεμα

Επιχώματα από κοκκώδη υλικά
Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα όπου απαιτείται
Κατασκευή τυποποιημένων φρεατίων αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων
Αποκατάσταση των τμημάτων που θα κατασκευαστεί η αποχέτευση με ασφαλτοτάπητα
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται (προ έκπτωσης) στα 550.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν σύγχρονες υποδομές αποχέτευσης. Η υλοποίησή του είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας όλης της περιοχής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.