Σαρωτικές αλλαγές στο περιφερειακό πρωτάθλημα

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν στη Δ’ Εθνική τόσο από τη νέα σεζόν όσο και το 2012-13, ενώ η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα συνταχθεί πριν την ΓΣ της ΕΠΟ στις 22/7. Αυτό αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ. Το ΔΣ της ομοσπονδίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να συντάξει την νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος (περιόδου 2011-12) και να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουλίου στις κατά τόπους ενώσεις της χώρας, ώστε να ενημερωθούν τα σωματεία και οι παράγοντες για τις διαφοροποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως η προκήρυξη και οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα προηγηθούν της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 22/7, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης, όχι μόνο της Δ’ Εθνικής, αλλά και όλων των κατηγοριών. Αυτό γίνεται επειδή δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, ενώ η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργος Σαρρής, επιχείρησε να ξεδιαλύνει την κατάσταση: «Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει αποσταλεί στις ενώσεις η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, όπου θα αναφέρεται αναλυτικά το τι θα ισχύσει και το οποίο λίγο πολύ όλοι πλέον το γνωρίζουν. Η μόνη αλλαγή, σε σχέση με όσα έχουν δημοσιευθεί, είναι ότι τελικά οι ομάδες της Δ’ Εθνικής θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην βασική τους ενδεκάδα τρεις -και όχι δύο- νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα αφορά ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 1991 και μετά. Η πρόταση μου στο Δ.Σ. ήταν να γίνουν δύο οι μικροί, όμως τελικά πλειοψήφισε η πρόταση για τους τρεις».
Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο κάνει λόγο για επαφή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, με τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος και που αφορά κουβέντα για τις επιχορηγήσεις των ομάδων της Δ’ Εθνικής, όπου ο κ. Σαρρής φέρεται να είπε ότι πρόκειται σύντομα θα δοθούν από την ΓΓΑ, ο ίδιος ο κ. Σαρρής διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα, τονίζοντας: «Δεν μίλησα ποτέ για τις επιχορηγήσεις των σωματείων της Δ’ Εθνικής, αφού όπως γνωρίζω, η θέση της ΓΓΑ είναι να μην δοθούν χρήματα και επιχορηγήσεις στις ομάδες της Δ’ Εθνικής, και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Οι επιχορηγήσεις που ενδεχομένως να δοθούν αφορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων».
Βάση των όσων αναφέρει ο κ. Σαρρής, στην προκήρυξη που θα αποσταλεί στις ΕΠΣ της χώρας μέχρι την 15η Ιουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά:
1. Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο να διαφοροποιείται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των ομάδων που θα προκύψουν. Αυτή την στιγμή υπολογίζονται συνολικά 142 ομάδες (79 που παρέμειναν στην κατηγορία, 56 ομάδες που ανέρχονται από τα τοπικά και 7 ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ’ Εθνική). Όμως ο αριθμός αυτός σίγουρα θα διαφοροποιηθεί, αφού θα έχουμε επιπλέον ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ’ Εθνική (λόγω των πλαστών ενημεροτήτων), ενώ σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
2. Όπως είναι γνωστό, από τους δέκα ομίλους της Δ’ Εθνικής θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική, μόνο οι 5 πρωταθλήτριες (με μπαράζ). Ενώ από κάθε όμιλο της Δ’ Εθνικής θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες στα τοπικά, όσες απαιτούνται ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13 να διεξαχθεί σε 6 ομίλους (κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για 8 ομάδες που θα υποβιβασθούν ανά όμιλο). Από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα ανέβουν στην Δ’ Εθνική της περιόδου 2012-13 μόνο 28 ομάδες (με μπαράζ).
3. Σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικιών των ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση 3 νεαρών ποδοσφαιριστών (γεννηθέντες μέχρι το 1991), ενώ οι ομάδες επιτρέπεται να έχουν στην σύνθεση τους μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.
Πηγή: Onsports


 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.27
Δύση: 18.42
Σελήνη
4 ημερών
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"