ΣΠΑΚ: Τα εύσημα από Θεοδωρίδη στους παίκτες

Στον επηρεασμό από τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα του αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη της Πέμπτης, ενώ έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να  καλύψουν τα κενά των παικτών που απουσιάζουν. Ο  Ρεζκ χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Οδυσσέα κομβικής σημασία και κατέληξε «ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Τι δήλωσαν Ασημακόπουλος και Φώτα για την ομάδα γυναικών του ΣΠΑΚ. Αναλυτικά:

Σοφοκλής Θεοδωρίδης: «Είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχουμε ένα κύκλο τριών παιχνιδιών, αρχής γινομένης από το Αιγίνιο που λίγο πολύ ήταν όλο το πρωτάθλημα. Δυστυχώς είχαμε μια κακή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν παίξαμε κι εμείς καλά αλλά δεν μας έδωσε και τα περιθώρια η ομάδα του Αιγινίου να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα το κομμάτι των τραυματισμών επηρεάζει και δεν μας αφήνει απρόσκοπτους σ αυτό που θέλουμε να κάνουμε και πιστεύουμε ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα έχοντας όλους τους αθλητές στην ομάδα και σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Είναι από τα κακώς κείμενα του αθλητισμού και φυσικά αυτός ήταν κι ένας σημαντικός λόγος που δεν αποδώσαμε καλά στο Αιγίνιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν δίκαια η νίκη των αντιπάλων μας.
Το Σάββατο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και φυσικά κάθε παιχνίδι απ εδώ και πέρα είναι δύσκολο. Και όχι γιατί είναι η κρισιμότητα τέτοια ή η δυναμική του παιχνιδιού, που το καθιστά δύσκολο το παιχνίδι με το Μαρούσι, αλλά λόγω αυτών των προβλημάτων που έχουμε εμείς.
Τον Οδυσσέα τον ξέρουμε μας ξέρει, τα τελευταία χρόνια παίξαμε αρκετές φορές μαζί. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα και αυτό εξάλλου το δείχνει και η θέση της στην βαθμολογία και τ αποτελέσματα που έχει. Θεωρώ ότι αν πιάσουμε τα στάνταρ των δυνατοτήτων μας θα μπορέσουμε να πάμε πολύ καλύτερα απ ότι πήγαμε στο Αιγίνιο. Κάτι που δεν το αναφέραμε και θεωρώ ότι είναι σημαντικό με τόσα πολλά προβλήματα, με τόσα πολλά θέματα που αντιμετωπίσαμε φέτος νομίζω ότι πολλές ομάδες δεν θα άντεχαν. Το ότι καταφέρνουμε και ακόμα αντέχουμε και πολεμάμε και ακόμα παρουσιάζουμε ένα καλό πρόσωπο είναι κάτι σημαντικό και αυτό δείχνει και η θέληση και η διάθεση των παιδιών που υπάρχουν σ αυτή την ομάδα. Γιατί μην ξεχνάμε αυτή τη στιγμή η μισή ομάδα και παραπάνω από τα αρχικά πλάνα που είχαμε κάνει, είναι εκτός. Και τυχαίνει σε κάποια παιδιά να σηκώνουν το βάρος και την πίεση που ασκείται μέσα από αυτό που συμβαίνει και το προσπαθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι είμαστε κακοί, είμαστε μέτριοι και οτιδήποτε, άλλα και να μειώσουμε κάποια παιδιά. Αλλά και από την άλλη έχουμε αλλάξει τα επίπεδα της προπόνησης έχοντας τόσους παίκτες εκτός, γιατί με τα δεδομένα αυτά κάποια παιδιά προσπαθούν να  καλύψουν τα κενά και κάνουν περισσότερα πράγματα απ αυτά που έπρεπε να κάνουν. Αν παρατηρήσετε πιο διεξοδικά τη πορεία μας θα δείτε ότι μερικά παιδιά έχουν υπερβάλει εαυτόν. Εγώ οφείλω να τους πω ένα μπράβο και ότι ευελπιστώ ότι θα έχουμε γρήγορα κοντά μας τους τραυματίες για να μπορέσουν και να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθεί η ομάδα περισσότερο, αλλά και να βοηθήσουν όλα αυτά τα παιδιά που έχουν πάρει όλο το βάρος».
Ιωνάς Ρεζκ: «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου ότι το Σάββατο δεν μας έδωσε δικαίωμα  η αντίπαλη ομάδα να κάνουμε κάποια πράγματα. Πιέσανε πολύ στο σέρβις με αποτέλεσμα εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε την υποτυπώδη υποδοχή και να βγάλουμε κάποιους πόντους.  Κοιτάμε μπροστά κι έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο που είναι κομβικής σημασίας, που αν όλα πάνε καλά, βάλουμε τα δυνατά μας και το πιστέψουμε, πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σαφώς και δεν είμαστε το φαβορί, γιατί απέναντι μας έχουμε μια ομάδα που έχει αποδείξει τα δυο τελευταία χρόνια τουλάχιστον ότι μπορεί να παίξει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και αυτό δικαιολογεί και τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και με τη βοήθεια του κόσμου θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός από Φώτα και Ασημακόπουλο
Την ικανοποίηση της εξέφρασε η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του ΣΠΑΚ Γιάννα Φώτα, γιατί η ομάδα πέτυχε τον πρώτο της στόχο,  που ήταν να προκριθεί στον όμιλο των «8» εκεί  όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2,  παράλληλα τόνισε ότι απ εδώ και πέρα ξεκινούν τα δύσκολα και θα χρειαστεί δουλειά  και μεγαλύτερη προσπάθεια.
Από την πλευρά του  ο κ. Ασημακόπουλος προβληματίστηκε για άλλη μια φορά με τις απουσίες των αθλητριών τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά υπογράμμισε, ότι το γεγονός αυτό θα μας θυμώσει και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος μέσα σε δύο εβδομάδες.
Αναλυτικά:
Γιάννα Φώτα: «Στην ομάδα μας υπάρχει διάχυτο το αίσθημα της ικανοποίησης, γιατί ουσιαστικά πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει η αγωνιστική του Σαββάτου με την ΑΕΛ, άλλα όπως ξέρουμε όλοι έχουμε προκριθεί στις «8» ομάδες, που θα διεκδικήσουν μια θέση στην Α2. Οι στόχοι τώρα μπαίνουν ξανά από την αρχή, αφού ξεκινάμε μια καινούργια προσπάθεια, προετοιμαζόμαστε για ένα πιθανώς καλύτερο επίπεδο αγώνων και διαφορετικές ομάδες απ αυτές που συναντήσαμε και σίγουρα χρειάζεται για να κρατήσουμε το καλό επίπεδο που έχουμε μέχρι τώρα προπονήσεις και πολύ δουλειά. Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολη η προσπάθεια αυτή. Και αυτό γιατί έχουμε προβλήματα κυρίως απουσιών με τις αθλήτριες οι οποίες έχουν υποχρεώσεις στις σχολές τους. Για μένα πάντως είναι ενθαρρυντικό που μέσα από τόσες αντιξοότητες πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο.
Υπάρχει πολύ καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι είναι και ουσιαστικά συστατικά για την επιτυχία μας. Το καλό  είναι ότι έχουμε ρεπό το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και της επερχόμενης διακοπής μέχρι νεοτέρας για τη δεύτερη φάση. Έτσι λοιπόν μένει αρκετός χρόνος για πολύ δουλειά και προσπάθεια βελτίωσης»
Τάσος Ασημακόπουλος: «Όπως γνωρίζεται έχουμε ακόμη μια αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο με την ομάδα της ΑΕΛ στη Λάρισα, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος εμείς έχουμε προκριθεί. Στη συνέχεια έχουμε ένα καινό διάστημα που υπολογίζω θα είναι ένας μήνας από την τελευταία αγωνιστική και αυτό είναι και καλό και κακό.
Κακό θα είναι γιατί δεν θα μπορέσουμε στο διάστημα αυτό να δώσουμε παιχνίδια τουλάχιστον μέχρι τις 20  Φεβρουαρίου, λόγω των υποχρεώσεων των φοιτητριών στην εξεταστική περίοδο.
Καλό θα είναι γιατί θα θυμώσουμε γι αυτό το γεγονός και θα προσπαθήσουμε μέσα σε δυο εβδομάδες να δημιουργήσουμε την ομάδα εκείνη η οποία θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Οι ικανότητες υπάρχουν εκ μέρους των αθλητριών το θέμα είναι εάν θα προλάβουμε. Και αν τα πρώτα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης είναι θετικά τότε η ομάδα θα πάρει αυτή τη δυναμική, που είχε και πριν συμβούν αυτές οι διακοπές των Χριστουγέννων και της εξεταστικής περιόδου. Για μένα προσωπικά ισχύει αυτό που έλεγαν οι ιησουίτες καλόγεροι «προσευχή και εργασία». Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε τα πράγματα κατ ευχή. Το Σάββατο θα έχουμε μια απουσία αυτή της Μπουτίνας, η οποία λόγω διαβάσματος δεν θα έλθει στη Λάρισα, όπως δεν ήλθε η Ρόζη στα Τρίκαλα».

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"