Εκδήλωση τιμής στον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Μια σημαντική εκδήλωση τιμής στον μεγάλο ήρωα της επανάστασης του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη, με την ευκαιρία και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο που γεννήθηκε ο ήρωας στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική και Εμβληματική Σπηλιά, που γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης, μια επετειακή μουσική εκδήλωση με εξαιρετικούς σολίστ που θα παρουσιάσουν ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα και παρουσιαστή τον κορυφαίο, Αλέξη Κωστάλα.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα ομιλήσει απευθυνόμενος προς την ακαδημαϊκή και την σχολική κοινότητα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης.
Μια σημαντική Επετειακή βραδιά Όπερας επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Μουζακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Καραϊσκάκης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τρεις(3) καταπληκτικούς σολίστ μεθαύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.00 το βράδυ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν οι διακεκριμένες σοπράνο Άννυ Φασσέα και Ματίνα Τσαρουχά και ο βαρύτονος Αντώνης Κορδοπάτης σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών,που περιλαμβάνει άριες γνωστών συνθετών όπως των Verdi, Puccini, Donizetti, Leoncavallo,Mozart,Leigh, Dvorak,Lehar,Bellini, Λαμπελέτ, Καρρέρ και Σακελλαρίδη Θεόφραστου.
Στο πιάνο θα τις συνοδεύσει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Εθνικό Ύμνο και περιλαμβάνει επίσης και το δημοφιλές δημοτικό τραγούδι «Ο Γερο- Δήμος» του Παύλου Καρρέρ.
Σημαντική είναι η συμβολή ου Δήμου Μουζακίου και της τεχνικής του υπηρεσίας στην διαμόρφωση του χώρου ώστε για πρώτη φορά να πραγματοποιηθεί στον χώρο της Σπηλιάς του Γεωργίου Καραϊσκάκη μια πολιτιστική εκδήλωση.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη και προγραμματίζει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Μουζακίου και άλλες πρωτοποριακές εκδηλώσεις.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές, μαθητές να παρευρεθούν στη μοναδική αυτή επετειακή βραδυά όπερας, που θα γίνει στην ιστορική Σπηλιά που γεννήθηκε ο ήρωας Γ.Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας λόγω COVID-19.
Η παρουσία και η εμφάνιση των διακεκριμένων σοπράνο Άννυ Φασσέα και Ματίνας Τσαρουχά όπως και του βαρύτονου Αντώνη Κορδοπάτη, αποτελεί ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός για την περιοχή μας και μια ευκαιρία για τους φιλόμουσους και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της όπερας να απολαύσουν μια πολύ υψηλού επιπέδου εκδήλωση.
Την επετειακή αυτή εκδήλωση επί τη ενάρξει της ακαδημαϊκής περιόδου με ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Ζήση Μαμούρη και τις σοπράνο Άννυ Φασσέα, Ματίνας Τσαρουχά και τον βαρύτονο Αντώνη Κορδοπάτη , παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ και προκρατήσεις θέσεων, λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, γίνονται στα τηλέφωνα 2441075440 και 2441042896.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»