Μοναδική μουσικοθεατρικη παράσταση : «Με το Φως του ‘21»

την Τρίτη (3/8) στο υπαίθριο θέατρο Πλαζ Πεζούλας με ελεύθερη είσοδο

Ένα μοναδικό μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης (3/8) στο υπαίθριο θέατρο Πλαζ Πεζούλας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και χωρίζεται σε 3 μέρη: Το πρώτο είναι ένα μονόπρακτο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και έχει ως θέμα την «Κοιμωμένη των Αγράφων», σε κείμενα του συγγραφέα – ποιητή Βαγγέλη Ντελή. Το έργο παρουσιάζει η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα «ΟΜ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Ντούλια. Παίζουν ο Σεραφείμ Κοντοστέργιος, η Βάσω Τσούλα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ την οργάνωση και παρουσίαση έχει η κ. Ιωάννα Ποδηματά.
Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με δημοτικά τραγούδια τα οποία αποδίδουν η Δέσποινα Καρρά, ο Στέφανος Κατσακιώρης και ο Δημήτρης Σκότης. Η συναυλία θα κλείσει με λαϊκό πρόγραμμα με τραγουδιστές την Δέσποινα Ψαθά και το Βαγγέλη Πετρινιώτη. Παίζουν οι μουσικοί: Ζήσης Περικλής, Κιτσόπουλος Χρήστος, Ντάλης Δημήτρης, Πετρινιώτης Βαγγέλης και Πρασσάς Γιώργος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παραγωγή στην οποία όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία τα Άγραφα είχαν σημαντική προσφορά στους Εθνικούς Αγώνες.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»